Back Back Nieuws

Gelders Kasteeldorp Wijchen wordt levend sprookje

14 december 2015
Er was eens een Winterkoningin die het Gelderse Kasteeldorp Wijchen omtoverde tot één levend sprookje voor jong en oud. Zaterdag 19 en zondag 20 december zal voor de derde keer het Kerst Sprookjesfestijn plaatsvinden. Van de mooi verlichte molen en het indrukwekkende Kasteel tot aan het Marktplein: overal worden Kerstverhalen verteld en uitgebeeld. Warme chocolademelk, knisperende houtvuren en duizenden lichtjes maken het sprookje compleet. Je staat oog in oog met de vele levende etalage sprookjesfiguren. Je kunt genieten van de culinaire winterdelicatessen en het belevingstheater bij de kerk bezoeken.

En we leefden nog lang en gelukkig...
Tijdens het Sprookjesfestijn stelt Winterkoningin Wijcheline het Kasteel weer open voor bezoekers en laat zien waar zij slaapt, eet en haar verhalen schrijft. Samen met alle kinderen, feeën en andere sprookjesfiguren loopt zij een magisch verlichte lampionnenoptocht door het centrum. Zing mee met sneeuwkoningin Elsa en sluit de avond af met het gevoel: en we leefden nog lang en gelukkig.

Het Kerst Sprookjesfestijn zal plaatsvinden in het centrum van Wijchen (bij Nijmegen). Zowel de entree als het parkeren zijn gratis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!