Geen muzikale hokjes bij Sounds Like Trouble festivalGeen muzikale hokjes bij Sounds Like Trouble festival
Back Back Nieuws

Geen muzikale hokjes bij Sounds Like Trouble festival

18 mei 2022

Vanaf vandaag is Nederland een festival rijker: Sounds Like Trouble doet haar intrede en vindt op 4 september 2022 plaats in de Tuinen van West in Amsterdam. Ruim 35 nationale en internationale artiesten maken hun opwachting op Sounds Like Trouble en verspreid over zes podia laat de programmering van het festival een mix van onder andere hiphop, pop, house, techno, afrobeat en electro zien. Het festival verwelkomt onder andere De Jeugd van Tegenwoordig voor een van hun weinige nationale festivalshows deze zomer en ook de populaire Franse dj Folamour, die op Sounds Like Trouble zijn enige Nederlandse festivalshow geeft deze zomer.

Sounds Like Trouble is een samenwerking tussen vier evenementorganisatoren (Intercell, Elevation Events, VD Events en Live in Concert) die al langer actief zijn in het festival- en nachtleven. 'We vonden, na twee jaar festivalstilte dat Amsterdam toe is aan een nieuw geluid. Een festival waar het weer wat rauwer mag en waar afgekaderde genres passé zijn', aldus Bas van Wersch van Intercell.

Eigenwijs festival 

De filosofie achter Sounds Like Trouble is gebaseerd op het bijelkaar brengen van kwalitatief hoogstaande acts, zonder dat ze per se in hetzelfde genrehokje passen. De organisatoren hebben hiervoor vier Amsterdamse hostingpartijen (Intercell, Palet, Ziongate en Vineyard World) benaderd die elk een eigen genre vertegenwoordigen, maar samen heel duidelijk voor opzwepende energie staan. 'Met Sounds Like Trouble gaat een lang gekoesterde wens van ons in vervulling; een eigenwijs festival met frisse Amsterdamse partijen', zegt Bas van Wersch. 'En dan maakt het niet uit of het om techno van 140BPM gaat, of juist de meer futuristische en elektronische ritmes', vervolgt hij. 'Bij ons is de energie hoog, en de drempel laag. Iedereen die komt om te feesten is van harte welkom. No-nonsense en recht voor z’n raap. Een uitlaatklep voor iedereen in deze turbulente tijd', aldus Annerieke Glaser - Yakoub van Live in Concert.

Tickets

De kaartverkoop voor Sounds Like Trouble start op 24 mei 2022 om 12.00 uur via soundsliketrouble.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!