Geen grote Corona-uitbraak na middelgroot concert in BarcelonaGeen grote Corona-uitbraak na middelgroot concert in Barcelona
Back Back Nieuws

Geen grote Corona-uitbraak na middelgroot concert in Barcelona

03 mei 2021

Een proefconcert dat een maand geleden in Barcelona werd gehouden, leidde niet tot grote uitbraken van het coronavirus, zeiden de organisatoren dinsdag, in de hoop dat middelgrote culturele evenementen snel weer in het openbare leven zouden kunnen terugkeren. 

Gescreend en getest

Een maand geleden woonden zo'n 5.000 mensen een indoor proefconcert bij in de Catalaanse hoofdstad. Voorafgaand aan het evenement werden ze gescreend en getest op coronavirus met behulp van antigeentests. De menigte kreeg ook de opdracht FFP2-maskers te dragen, waarbij de organisatoren de capaciteit van de badkamer beperkten. Slechts zes mensen meldden dat ze 15 dagen later positief testten. Een lid van een medisch team dat toezicht hield op het evenement, zei echter dat zijn collega's er ‘zeker van waren dat in vier van deze zes gevallen de overdracht niet plaatsvond tijdens het concert’.

Liveconcerten, tentoonstellingen en sportevenementen zijn ofwel geannuleerd of zonder live publiek gehouden sinds de pandemie zo'n 14 maanden geleden in Europa uitbrak.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!