Back Back Nieuws

Geen AutoRAI in 2017

01 september 2015
RAI Amsterdam B.V. heeft zich, samen met RAI Vereniging, in de afgelopen jaren tot het uiterste ingespannen om AutoRAI doorgang te laten vinden. Samen met de branche is sinds 2009 intensief gezocht naar kostenefficiënte en vernieuwende oplossingen om tot een passend concept voor exposant en bezoeker te komen. De succesvolle editie in april 2015, waarbij het innovatieve concept internationaal waardering opriep, heeft helaas onvoldoende basis gegeven voor continuïteit naar de toekomst toe.

Te weinig bereidheid
Naar nu blijkt zijn er te weinig merken bereid om zich in te schrijven om een volgende editie van AutoRAI, in 2017, te organiseren. 'Wij vinden het uitermate vervelend voor al die autoliefhebbers die wij tweejaarlijks een mooie dag konden bezorgen. Daarnaast is het een domper voor onze eigen collega’s en zakelijke partners die met hart en ziel aan AutoRAI hebben gewerkt. Het is zeer spijtig dat AutoRAI van de kalender verdwijnt. AutoRAI staat aan de basis van de geschiedenis en is zeker voor het Nederlands publiek een icoon van de RAI', zo laat de congreslocatie weten.

Strategische focus
Tegelijk heeft RAI Amsterdam zich in het afgelopen decennium getransformeerd tot internationale beursorganisatie. Door strategische focus op grote, internationale, meerdaagse evenementen, is de afhankelijkheid van nationale publieksbeurzen als AutoRAI sterk verkleind. In 2014 had 70% van de 544 evenementen (zowel eigen titels en verhuringen) een internationaal karakter.

Desalniettemin betreurt de organisatie het verlies van een prachtig evenement. RAI Amsterdam beraadt zich hoe zij de gereserveerde ruimte voor 2017 op alternatieve wijze in kan vullen.

Foto: Voorplussers.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!