Gebruik AI als jouw event-assistent! 6 praktische tipsGebruik AI als jouw event-assistent! 6 praktische tips
Back Back Nieuws

Gebruik AI als jouw event-assistent! 6 praktische tips

31 juli 2023

AI en het creëren van content gaan inmiddels hand in hand. Maar hoe kun je AI inzetten om je events sneller en beter te organiseren? Events omvatten een schat aan waardevolle en unieke content. Ook hier kan je AI voor je laten werken. In dit artikel delen we 6 manieren om je te inspireren.

1. Inspiratie voor titel en programma

Je kunt tools als ChatGPT heel goed inzetten om inspiratie op te doen voor de naam van je event en de grote lijn van je programma. Doordat AI-tools heel snel verschillende opties kunnen genereren, stimuleert dat je eigen creativiteit. Je komt zo op nieuwe invalshoeken, programma-onderdelen of benamingen die je zelf niet zo snel had bedacht.

2. Script

Je kunt een AI-toepassing als ChatGPT opdracht geven om een opzet te maken voor het script voor je event, podcast of webinar. Hoe meer input je geeft, hoe vollediger het script. Geef bijvoorbeeld aan welke onderwerpen je in elk geval wil gebruiken (en welke niet!). Je kunt deze basis aanvullen met eigen voorbeelden of anekdotes.

3. Teksten (website, mail, social media)

Als je je eventnaam, programma en script in hoofdlijnen klaar hebt, is het heel makkelijk om een AI-toepassing te gebruiken voor het maken van teksten. Bijvoorbeeld voor je website, uitnodigingen, update-e-mails, socialmedia-posts en sprekers-bio’s . ChatGPT genereert in minder dan een minuut een opzet die je zelf kunt tweaken.

4. Interactie-vragen

Voor de interactie met jouw publiek tijdens een live of online event, kan AI ook interessante input leveren. Je kunt een AI-tool zelfs aanmoedigen om meer humor toe te voegen aan de vragen, of specifieke onderwerpen invoeren voor polls of antwoordrichtingen.

5. Logo & design

Ben je op zoek naar een specifieke huisstijl of logo voor jouw event? Met AI-tools als Canva of Looka kun je veel maken. Je geeft een aantal specificaties zoals kleur, naam en type event. Klik op ‘Genereer’ en voilá, daar is een serie logo’s voor jouw event. Je kunt ze aanpassen aan jouw eigen voorkeuren en omzetten naar verschillende branding-items zoals stickers, visitekaartjes of andere materialen.

6. Audio

Het ‘illegaal’ afspelen van muziek in publieke ruimtes is strafbaar, dus ook op events. Wil jij een gratis muziekje gebruiken voor tijdens de ontvangst, of als achtergrondmuziek voor een video of aftermovie? De AI-applicatie Soundful genereert rechtenvrije, nieuwe muziek voor allerlei verschillende gelegenheden.

 

Bron: Frankwatching

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!