Gebr. de Nobel tekent bij EventixGebr. de Nobel tekent bij Eventix
Back Back Nieuws

Gebr. de Nobel tekent bij Eventix

04 december 2019

Het Leidse muziekpodium Gebr. de Nobel heeft zijn ticketing aan Eventix toevertrouwd. De samenwerking is op 1 december 2019 in gegaan. Met de handtekening volgt Gebr. de Nobel de Limburgse muziekpodia, die zich in 2018 al aan de Nederlandse ticketer hebben verbonden.

Passie en beleving

Gebr. de Nobel is hét muziekpodium van Leiden en omstreken en opende in december 2014 zijn deuren. Het muziekpodium heeft als missie om een brug te slaan tussen passie en beleving. In de vijf jaar is Gebr. de Nobel uitgegroeid tot een geliefde plek voor muziekliefhebbers in Leiden. Ondanks dat er locaties in de buurt zijn die een hoger aantal bezoekers kunnen ontvangen, is de sfeer bij Gebr. de Nobel volgens Ruud Visser, directeur, 'onovertrefbaar'. 

Self-service

De belangrijkste overweging van Gebr. de Nobel om zich aan Eventix te verbinden is de self-service. Bij hun vorige ticketer lagen de touwtjes volledig in handen van de ticketer, bij Eventix heeft de organisator de volledige controle over zijn tickets. Ook heeft Gebr. de Nobel de beheer over (bezoekers)data die verzameld wordt door het verkopen van tickets.Eventix ontwikkelt innovatieve toevoegingen die het zelf regelen van de ticketing nóg makkelijker maken; handvatten op het gebied van ‘Event Marketing’, het koppelen van externe software en ticketshops op maat.

Ticketshop op maat

In navolging van onder andere WeCanDance en Essential Festival gaat Eventix een op maat gemaakte ticketshop realiseren. Deze ‘Custom Shop’ wordt volledig in de huisstijl gemaakt en zal geïntegreerd worden op de website van Gebr. de Nobel. Doordat de ticketshop op maakt gemaakt wordt, heeft Gebr. de Nobel de mogelijkheid om meerdere onderdelen zoals kluisjes en munten aan de ticketshop toe te voegen wat zorgt voor hogere omzetten en kortere wachttijden.

Gebruiksgemak voor bezoekers

Voor een bezoeker is gebruiksvriendelijkheid ontzettend belangrijk. Het aankoopproces moet makkelijk en vertrouwd zijn. De nieuwe ticketshop wordt een stuk gebruiksvriendelijker Het direct kunnen invullen van persoonsgegevens via Facebook werkt een stuk sneller en makkelijker dan keer op keer handmatig gebruikersnaam en wachtwoorden in te moeten vullen. De eerder genoemde samenwerking tussen deze Limburgse muziekpodia (Grenswerk, Bosuil, Nieuwe Nor, Muziekgieterij & de Oefenbunker) en Eventix hebben voor significant meer verkochte tickets gezorgd. Zowel Gebr. de Nobel als Eventix willen dezelfde weg inslaan als de Limburgse muziekpodia en zien daarom uit naar een mooie en lange samenwerking.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!