Back Back Nieuws

Gazelle zoek klassieke Gazelle-fietsen voor opening nieuwe fabriek

19 augustus 2015
Koning Willem-Alexander zal 3 september de officiële opening verrichten van de nieuwe fabriek van Koninklijke Gazelle in Dieren. In de dagen na de ceremonie zullen diverse feestelijke activiteiten worden georganiseerd in en rond de monumentale fabriek om de officiële ingebruikname luister bij te zetten. Een van activiteiten is de Gazelle fietstocht van Velp naar Dieren van Gazelle-fietsen van 25 jaar en ouder. Want hoewel het vizier bij Gazelle volledig op de toekomst is gericht, met onder meer veel aandacht voor de ontwikkeling en productie van elektrische fietsen kan Neerlands belangrijkste fietsenproducent terugzien op een imposante geschiedenis van 125 jaar.

Fietstocht
In samenwerking met de Vereniging De Oude Fiets organiseert Koninklijke Gazelle op zondag 6 september een fietstocht naar en een bezoek aan de nieuwe fabriek in Dieren – anno 2015 het Innovation & Production Center. Alleen eigenaren of berijders van Gazelle-fietsen die minimaal 25 jaar oud zijn, kunnen aan de Gazelle Fietsklassieker deelnemen. Alle deelnemers zullen zich op 6 september verzamelen bij het oude emplacement van Station Velp. Omdat veel van de fietsliefhebbers van buiten de gemeente per trein zullen komen is gekozen voor het Station in Velp. Daar is tevens ruim voldoende gelegenheid voor degenen die met de auto komen. De verzamelplaats is Station Velp, op de hoek van het Stationsplein en de AG Hofkeslaan. Het startschot voor de Gazelle Fietstocht naar de nieuwe fabriek in Dieren zal om 11.00 worden gegeven. Gezamenlijk rijdt de Gazelle-fietsgroep vanuit Velp naar de fabriek.

Fabrieksbezoek
Aansluitend aan de rit is er gelegenheid om de moderne Gazelle-fabriek te bezoeken. De klassieke en antieke Gazelle-fietsen zullen op volgorde van bouwjaar opgesteld worden op het fabrieksterrein, waardoor er een rijdend Gazelle Museum zal ontstaan. De organisatie streeft er naar bij elke fiets een beschrijving te hebben. Veel rijders komen in kleding uit de tijd van hun rijwiel, maar daar is iedereen uiteraard vrij in. Na de rondleiding door de fabriek zal er een mogelijkheid zijn om onder begeleiding gezamenlijk weer naar Velp terug te fietsen. Deelnemers kunnen uiteraard ook op eigen gelegenheid terugrijden naar Velp.

Internationale deelnemers
De deelnemers zullen niet alleen uit Nederland komen maar ook uit andere landen zoals Polen, Engeland en België. Woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle: ‘Het is zo goed als zeker dat een groep Gazelle-racefietsliefhebbers uit België hun jaarlijkse rit zal verplaatsen van Antwerpen naar Dieren. Deze racefietsen zijn allemaal van voor 1970. Al die klassieke Gazelle-fietsen, vanuit Nederland en daarbuiten, keren nu weer terug naar hun geboortegrond, de Gazelle-fabriek in Dieren.’

Oude fietsen gezocht
Voor de rit zoekt de organisatie van Museum Velp Gazelle-rijders met een Gazelle van 25 jaar of ouder. Om de juiste informatie over de fiets voor het rijdend museum te hebben en om een indruk te krijgen van het aantal deelnemers is aanmelding en opgave van gegevens gewenst. Dit kan via info@velpschecourant.nl of contact met de heer J. Withaar, 026 362 0075.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!