Gastvrij Rotterdam pakt personeelstekort bij de horens Gastvrij Rotterdam pakt personeelstekort bij de horens
Back Back Nieuws

Gastvrij Rotterdam pakt personeelstekort bij de horens

26 september 2022

Tijdens de VIP Sterrentour op dinsdagavond 20 september 2022 vond de eerste ontmoeting plaats tussen de toekomstige generatie van de hospitality sector en de huidige ‘regerende’ generatie. De VIP Sterrentour, onderdeel van het avondprogramma van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2022, stond deze editie in het teken van de hedendaagse problematiek rondom het personeelstekort en imago van de hospitalitysector. 

Stappen maken

Met de VIP Sterrentour brengen Verwiel & Wijngaard en Gastvrij Rotterdam de juiste partijen samen. Casper Verwiel, mede-eigenaar Verwiel en Wijngaard: ‘Iedereen merkt dat het steeds lastiger wordt om de juiste mensen aan te trekken in de branche. Het imago staat onder druk en daar moeten we samen aan werken. De VIP Sterrentour is ontstaan vanuit de gedachte dat we een breed én invloedrijk gezelschap aan mensen samen brengen, om die dialoog en ontmoeting aan te kunnen gaan.’  

Ook mbo’s zoals het Albeda college merken dat het imago van de sector onder druk staat. De instroom is de laatste jaren steeds minder, specifiek ook binnen de hospitality opleidingen. Daarnaast is het aan de andere kant van essentieel belang dat we de toekomstige generatie van de horecasector inspireren en enthousiasmeren voor het vak. Casper Verwiel: ‘Waar opleidingsinstituten elkaar onderling goed weten te vinden en managers ook, is juist de kruisbestuiving van belang. Het is daarom zo belangrijk dat we de mogelijkheid creëren om die twee partijen met elkaar te verbinden. Initiatieven zoals de VIP Sterrentour faciliteren dit heel concreet.’ 

Aan tafel

Studenten van het Albeda College in Rotterdam schoven in hun eigen Albeda Vipz restaurant aan tafel bij de netwerkgroep. Speciaal voor de gelegenheid werd top chef Patrick ’t Hart van sterrenrestaurant Zeezout gecharterd. Nadat hij een masterclass in de keuken gaf aan de studenten van de koksopleiding, bereidde hij samen met hen een aantal amuses voor het gezelschap. Die werden vervolgens ook weer uitgeserveerd door studenten. 

Personeelstekort thema op Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy

Eerder deze week, tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam, werd het thema personeelstekort al flink aangestipt tijdens de officiële opening. Roos Wouters, arbeidsmarktdeskundige, pleitte voor het werkelijk luisteren naar de wensen van de jeugd van tegenwoordig.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!