Back Back Nieuws

Gastvrij Rotterdam gaat groots van start

16 september 2016

Van
maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent de horecavakbeurs voor
ambitieuze horecaprofessionals
haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar
groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut
door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 themapleinen.

Met maar liefst 350 exposanten, waarvan 90 nieuwe, en
140 programma onderdelen komt de bezoeker ook dit jaar ogen en oren te kort.
Drie dagen lang kunnen de verwachte 10.000 bezoekers genieten van een
hoogstaand gastronomisch platform met een compleet aanbod food en non-food producten
en diensten voor de eigen bedrijfsvoering.

De horecavakbeurs biedt
demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden.
Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD. Ook zal het
Rotterdams Kooktalent zich presenteren tijdens de beurs. Het volledige
programma is terug te vinden op de website. 

AD Gouden Pollepel
Nieuw
dit jaar is de uitreiking van de Gouden Pollepel van het AD op woensdag 21
september in de Netwerk Lounge. Nieuwschef AD Rotterdams Dagblad Ronald van
Geenen en Nieuwschef AD De Dordtenaar Bram Verbrugge nemen plaats in de
daaropvolgende informele forum discussie waarin zij uitleg geven over de
totstandkoming van de wel bekende oliebollen-, haring- en friettest van het AD.
Bezoekers mogen hen het vuur aan de schenen leggen en al hun prangende vragen
stellen over de spraakmakende testen die bij menig horecaondernemer de tongen
losmaakt. 

Een
koninklijk tintje

Het
100 jaar oude Schmidt Zeevis Rotterdam, dat voortaan het predicaat ‘Koninklijk’
mag voeren is groots aanwezig op Gastvrij Rotterdam. Schmidt Zeevis opent op de
beursvloer een pop-up visrestaurant waar
top- en sterrenchefs gastronomische visgerechten bereiden.   Gedurende drie dagen kunnen gasten een
plaats reserveren en worden zij culinair verwend door chefkoks Mario Ridder,
Erik van Loo, Rolph Hensens, Remco Kuijpers of Herman den Blijker. Het pop-up
visrestaurant, waar gekookt wordt met de beste kwaliteitsingrediënten van
Schmidt Zeevis, bevindt zich in Hal 4. Wie deze tongstrelende gerechten wil
komen proeven, kan nu nog een plek reserveren via
www.gastvrij-rotterdam.nl/szr-reservering. 

“Echt
Rotterdams”

Het ‘Dit Smaakt Naar Meer!’
Paviljoen is al vanaf het begin onderdeel van Gastvrij Rotterdam. De nieuwe
Rotterdamse Keuken maakt dit jaar haar debuut op het DSNM! Paviljoen. Dit is
een nieuwe generatie chefs uit Rotterdam die met hun restaurants voor een ware
voedselrevolutie zorgen in de stad. In een gezamenlijke stand met de
toepasselijke naam Echt
Rotterdams presenteren, Hotspot Hutspot, Heilige Rotterdamse
Boontjes, Wild Vleesch, RotterZwam, Rotterdamse Munt en een drietal ondernemers
uit de Fenix Food Factory, te weten Booij Kaasmakers, Rechtstreex en Kaapse
Brouwers zich. Ook nieuw talent uit de Havenstad zal zich hier ten tonele
begeven. Zo zal maandag de winnaar van het Rotterdams Kooktalent van de Buik
van Rotterdam zijn talenten vertonen onder meer op de Zegro-stand. 

Nieuw
is ook het door Gastvrij Rotterdam en Verwiel & Wijngaard georganiseerde
VIP-Sterrendiner. Op dinsdagavond 20 september gaat een select gezelschap
horecaondernemers aan tafel bij achtereenvolgens de Rotterdamse
sterrenrestaurants Parkheuvel (**), Wereldmuseum (*) en Joelia (*). Op elke
locatie worden twee gangen genuttigd. 

HSMAI
als nieuwe branchepartner

Net
als vorig jaar komt de Hospitality Sales & Marketing Association
International (HSMAI) naar Rotterdam Ahoy. Dit jaar zullen zij voor het eerst
een zogeheten Educational organiseren voor haar leden en de bezoekers van Gastvrij
Rotterdam. Ditmaal verzorgd door topspreker Jan van Setten die op dinsdagmiddag
een sessie houdt over het fenomeen ‘klant’. Overigens heeft ook HSMAI een
primeur, want zij hebben zich dit jaar als branchepartner verbonden aan
Gastvrij Rotterdam. 'We merken ieder jaar weer dat het samenbrengen van
verschillende netwerkorganisaties op ons gastronomische platform voor alle
betrokken partijen de juiste synergie oplevert. Deze samenwerking zien we als
een belangrijke kwalitatieve uitbreiding van het netwerk van branchepartners
rondom de beurs,' aldus een enthousiaste Robert Melaard, Exhibition
Manager van Gastvrij Rotterdam. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!