FunZone organiseert 13 voorrondes van het NK KnikkerenFunZone organiseert 13 voorrondes van het NK Knikkeren
Back Back Nieuws

FunZone organiseert 13 voorrondes van het NK Knikkeren

27 mei 2022

De coronacrisis zorgde ervoor dat kinderen minder gingen bewegen en ongezonder gingen leven. Om kinderen te stimuleren om weer lekker te bewegen, organiseert FunZone 13 landelijke voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren.

Landelijke voorrondes

FunZone In de maand juni worden er op maar liefst 13 FunZone locaties voorrondes georganiseerd. Voor slechts €2 krijg je de gehele dag toegang tot de FunZone binnenspeeltuin en kun je meedoen aan de voorronde van het NK Knikkeren. De bedoeling is om zoveel mogelijk knikkers binnen 2 minuten in het potje te knikkeren. Per FunZone locatie is er voor de 16 beste knikkeraars een plek in de finale beschikbaar. Een behaalde plek in de finale geeft recht op gratis toegang tot Ouwehands Dierenpark Rhenen op 2 juli 2022 voor de deelnemer en één volwassen begeleider.

NK Knikkeren

De voorrondes bij de FunZone locaties zijn onderdeel van een breder initiatief. Van april tot en met juni worden er in gemeenten door heel Nederland diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar gaan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te bemachtigen. Het NK knikkeren is een initiatief van sportmarketingbureau House of Sports en wordt dit jaar voor de 18e keer gehouden. Hoofdpartners die zich aan dit initiatief verbonden hebben zijn Univé en Zeeman.

FunZone en het NK Knikkeren

Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, toegankelijkheid, sociale ontwikkeling, spelen en sporten en het op een speelse manier leren omgaan met winst en verlies 'Bij FunZone geloven we in het belang van spelen en bewegen. Bovendien is het NK een leuke manier om onze nieuwe naam FunZone (voorheen Avontura en Krazy Kangaroo) te promoten. De kinderen zijn allemaal welkom om mee te doen aan de voorronden om daarna heerlijk te kunnen spelen op onze FunZone locatie,' aldus Sabrina van Eck, directeur FunZone

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!