Funeral Fair: het event voor een persoonlijk afscheidFuneral Fair: het event voor een persoonlijk afscheid
Back Back Nieuws

Funeral Fair: het event voor een persoonlijk afscheid

22 februari 2017

Op zondag 9 april vindt onder de naam Funeral Fair in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam het grootste uitvaart event van Nederland plaats. Er zijn circa 150 deelnemende bedrijven. Omdat iedereen vroeg of laat te maken krijgt met de onderwerpen uitvaart en rouw is de beurs laagdrempelig opgezet. Zo zijn er rouwknuffels te zien en rouw-Lego, bouwpakketten waarmee kinderen rouw kunnen verwerken. Maar er is ook een dating-café voor weduwen en weduwnaars. Verder zijn er o.a. handbeschilderde lijkkisten te zien, optredens van muzikanten die live musiceren tijdens uitvaartplechtigheden en wordt er tekst en uitleg gegeven over balseming.

Uitvaart op wens

Funeral Fair wordt georganiseerd door het online uitvaart- & rouwmagazine RememberMe.nl. Doel is dat mensen een minder naar gevoel bij de dood krijgen en eerder nadenken over hoe ze hun eigen uitvaart voor zich zien. Steeds meer uitvaarten worden ingericht naar de lifestyle van de overledene. Een persoonlijke en naar wens uitgevoerde uitvaart geeft bovendien nabestaanden de gelegenheid om meer troost te halen uit dat moment. De toegang voor bezoekers is gratis. Openingstijden van 10:00 tot 17:00 uur.

Rondleiding

Tijdens de beurs worden om 13.00 en 15.00 uur ook rondleidingen verzorgd door de historische koffie, thee- & tabaksfabriek. De van Nelle fabriek is een officieel Rijksmonument en staat sinds 2014 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kosten bedragen Euro 7,50 pp. Tickets zijn uitsluitend tevoren te reserveren via deze link.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!