Back Back Achter de schermen

Fun tijdens het VENUEZ Hospitality & Style Awards gala

02 december 2009

High Profile collega Marieke en ik waren vanzelfsprekend present in de Cruise Terminal Rotterdam, weliswaar op het nippertje. Voor een galaatje willen we het gaspedaal gerust dieper intrappen met onze hakjes. Gisteravond vond de uitreiking plaats van dé horecaprijzen van Nederland. Tijdens dit gala evenement van Venuez werden de awards in liefst negen categorieën overhandigd aan toonaangevende spelers uit de hospitality industrie.

Het begon al lekker. Glaasje champagne bij aankomst, de obligate foto-sessie, tegen de tijd dat de fotograaf zijn camera op scherp had staan werden we al naar de grote zaal gesommeerd. Het was even zoeken in het seatingplan,  waar is in vredesnaam tafel 53??

En daar zaten we dan, wat sneu, helemaal achterin, met veel lege plaatsen aan onze tafel.. Een groot scherm op het podium, 2 kleinere ernaast, een beetje slecht en onscherp zicht maar alla. Tis feest!

Maar al snel werd duidelijk dat deze avond heel bijzonder zou worden, er was ook zowaar speciaal een entertainer uit Londen ingevlogen. Vol verwachting klopten onze harten. Een crooner van jewelste, Frank Sinatra repertoire… Op het podium, langs de lange tafels, achtervolgd door een videocamera alle blonde dames animerend… De goede man blééf maar zoetgevooisd zingen, iets te hard trouwens door de microfoon. Toen hij  voor de tweede keer  "Girl from Ipenema" ging inzetten, te weinig repertoire??, kregen Marieke en ik dan ook prompt de slappe lach. 

En dat gebeurde veelvuldig. Een diner uitserveren aan ruim 500 gasten is geen kinnesinne en vereist een strakke regie hand. Nou, die liep daar rond. En hoe. Een blonde jonge vrouw, haar strak in een knot, uniformpje aan, molewiekte met haar armen, stampte steeds langs de tafels  en sommeerde met straffe hand het bedienend personeel op wel zo'n gestresste wijze dat wij ons zoveelste lachmoment kregen.

Ook het hoofdgerecht deed ons goed. Biologische runderzijlende, rustig gegaard geserveerd met aardappelsoufflé, bonbon van groene kool en portsaus. Bonbon van groene kool?? Pardon.?? Het moet niet veel gekker worden, toch. Marieke's bonbon kwam uit de miniaturenbak, de mijne had het formaat en de look van een reuzenbintje, háár runderzijlende woog 80 gram en oogte wat zielig naast mijn bord, waar, zo schatten wij in, toch al snel 200 gram vlees lag.

Tijdens het hoofdgerecht hing er een aantrekkelijke dame in de lappen boven het podium, zo'n tissue-act die we allemaal kennen, dat heet tijdens een gala opeens veel sjieker: dat was beste bloglezer een 'aerealista'.

Maar de wijnen en het Piet Boon Sourcey water smaakten prima, de cocktail van Bolsjenever met basilicum idem dito.

Helaas, de after-party hebben wij niet gehaald. Maar we verlieten opgetogen het pand. Namen die we kennen hebben een award gewonnen. 

Town House, de living
 
Fashion Hotel in  Amsterdam was ook genomineerd maar Town House, smaakmaker in Maastricht en net open, ging aan de haal met  Best New Hotel Concept en de award der awards, de prijs voor de professional die het afgelopen jaar een unieke performance heeft neergezet met een onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl ging naar niemand minder dan Paul Hermanidas.

Stinkend blij en trots bedankte de Horeca Man Van Het Jaar 2009 (Neva! Stanislavski! Hotel Arena!) dan ook alle medewerkers van zijn Amsterdam Village Company.

Zo, nu hebben we zin in ons eigen event, de Gouden Giraffe award uitreiking maart 2010!

Klik hier voor de indrukwekkende lijst met namen winnaars 2009!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!