Full service productiehuis PRG presenteert verrijdbare flatscreens en icon edges @Rob_Harks #festivakFull service productiehuis PRG presenteert verrijdbare flatscreens en icon edges @Rob_Harks #festivak
Back Back Interview

Full service productiehuis PRG presenteert verrijdbare flatscreens en icon edges @Rob_Harks #festivak

15 november 2017

Midden op de beurs Festivak presenteren twaalf bedrijven zich gezamenlijk in een open stand. Opvallend zijn de verrijdbare flatscreens en de moving heads, zoals de fraaie, draaiende lampen heten. Deze icon edges zijn spot, beamer en wash inéén. 'Eigen ontwerp,' licht Rob Harks, Accountmanager van PRG, toe aan enkele eventmanagers, die belangstellend de stand binnenlopen.

PRG is een wereldspeler op AV-gebied. Het bedrijf is onzichtbaar present op elke autoshow ter wereld, de Oscar uitreikingen, het Eurovisie Songfestival dit jaar Kiev, de inauguratie van Donald Trump tot president, enzovoort.

Rob Harks: 'PRG is een turn key full service productiehuis, met wereldwijd 40 vestigingen. Onze drijfveer is 'jaw dropping'. We willen dat bij bezoekers de monden openvallen van verrassing.' In de gezamenlijke stand verzorgt PRG de rigging, trussen en de videoschermen. Rob laat op een tablet een impressie zien van het Nederlandse paviljoen tijdens de World Expo in Astana. Voor dit project werkte PRG samen met standbedrijf Hypsos. 'Vanuit Utrecht verzorgden we drie maanden lang foutloos de livestream van een holografische projectie in Astana.' Dat leverde PRG de Award op voor 'best use of technology'.

Rob Harks wil benadrukken dat PRG zich niet alleen focust op mammoetproducties. 'We zijn er ook voor kleine producties, hoor. Doordat we een global player zijn, kunnen we de innovaties die we toepassen tijdens bijvoorbeeld de Olympische Spelen, naderhand ook inzetten bij kleinere producties.'

Hij heeft tot slot een tip voor opdrachtgevers: 'Houd rekening met het AV-budget. Het is niet even een kwestie van een paar lampjes en speakers ophangen. Op het internet staan diverse tools waarmee je kunt uitrekenen wat een redelijk percentage van AV op het totale budget is. Bedenk: 'If you pay peanuts, you get monkeys.' Daar zouden wij aan willen toevoegen: kijk niet alleen naar wat AV kost, maar kijk ook naar de enorme impact die je kunt bereiken met AV.

Fotografie > Sjoerd Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!