Back Back Nieuws

Frank Wentink - geestelijk vader van de dinnershow - keert terug!

26 november 2014
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Producent Frank Wentink keert na twee jaar terug in de showbizz en presenteert vanaf zaterdag 29 november een gloednieuwe show in Studio’s Aalsmeer: Brooklyn Nights. De show vormt een avondvullende belevenis, waarbij de gasten letterlijk en figuurlijk worden meegenomen in het New York van de jaren ’20 van de vorige eeuw naar de huidige tijd.

Wentink, grondlegger van het dinnershow concept in Nederland, werd onlangs door Studio’s Aalsmeer benaderd om een nieuwe show te produceren en hij greep deze kans met beide handen aan. Het resultaat is een muzikale dinerbeleving vol technische en artistieke hoogstandjes, waarbij bekende songs van toen en nu naadloos in elkaar overgaan. Songs van onder meer Frank Sinatra en Sammy Davis Junior, maar ook Gloria Estefan, Alica Keys en John Miles wisselen elkaar af en worden verweven in het thema van de show, waarbij het publiek in verschillende ruimtes Brooklyn Nights kan ervaren.

Frank Wentink: 'Ik had altijd al in mijn hoofd om nog één keer iets bijzonders te doen. Het publiek zal verrast worden en zal zich tijdens Brooklyn Nights op Broadway wanen, maar wel met een Hollands hart! Een sfeervolle ambiance, diner, zang, dans en maar liefst 220 vierkante meter grote LED-schermen zullen zorgen voor een intense beleving.'

Bekende cast
De avondvullende dinerbelevenis in Studio’s Aalsmeer wordt muzikaal vormgegeven door Stanley Burleson, L.A. the Voices, April Darby, Esther Pierweijer, Ivanildo Kembel, Nick Nielsen, Sophia Wezer en Annelieke Bouwers. Zij worden begeleid door het uit 8 personen bestaande Brooklyn Nights begeleidings- en  dansorkest en de 16 Brooklyn Dancers. Marc Forno tekent voor de choreografie en de kostuums van Brooklyn Nights.

Thema
Brooklyn Nights neemt de gasten mee naar het New York van de jaren ’20 uit de vorige eeuw. De show volgt de familie Capone, die vanuit Italië naar de Verenigde Staten emigreert en wordt muzikaal omlijst door Pop, Rat Pack, R&B en klassiek met een knipoog; bekende songs van toen en nu. De culturele smeltkroes die New York is, zorgt in Aalsmeer voor een uitgebreid diner met close-up entertainment, gevolgd door een muzikale explosie in het Broadway Theater met de muziek van nu. De avond wordt afgesloten met een afterparty, waar het publiek kan genieten van optredens in de Manhattan Night Club, de Bronx Pianobar of zelf los kan gaan in de Downtown Dance Area van Studio’s Aalsmeer.

Data en prijzen
Brooklyn Nights is vanaf 29 november nagenoeg elke zaterdag te zien in de Studio’s Aalsmeer, Van Cleeffkade 15 in Aalsmeer. Arrangementen zijn mogelijk vanaf € 69,50 per persoon (show, diner, drankjes inclusief).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!