Fraaie restyling voor Koning Willem II StadionFraaie restyling voor Koning Willem II Stadion
Back Back Locaties

Fraaie restyling voor Koning Willem II Stadion

09 november 2017

Het Tilburgse Koning Willem II Stadion heeft een complete restyling ondergaan. Dé congres- en evenementenlocatie van Midden-Brabant laat gastvrijheid en transparantie hand in hand gaan met de roemrijke historie van de stad Tilburg.

De gastvrijheid begint nog voor je door de indrukwekkende entree het stadion betreedt. Al bij het oprijden van het parkeerterrein wijst een parkeerwachter de weg en bij de entree zelf heet een gastvrouw iedereen welkom en vertelt vriendelijk welke kant de gasten op moeten. Logisch, vindt commercieel directeur Nicky Foesenek: ‘Gastvrijheid betekent ook dat je je gasten niet laat dwalen.’

State-of-the-art

De keuze voor een complete restyling van de businessgedeeltes van het Koning Willem II Stadion, had alles te maken met de tijd die verglijdt. De vorige inrichting zat er inmiddels acht jaar in en was simpelweg niet actueel meer, vertelt Foesenek. ‘Bovendien zijn de ontwikkelingen op het gebied van licht, beeld en geluid in die acht jaar tijd bijzonder snel gegaan - kijk alleen al naar de ledverlichting. We hebben daarom meteen ook alle technische aspecten van de zalen en ruimtes weer state-of-the-art gemaakt. Digitale bewegwijzering, alle audiovisuele oplossingen zijn volledig geïntegreerd, we hebben multicolour ledverlichting, boven de entree hangt een enorme ledwall, noem het allemaal maar op.’

Bijzondere aantrekkingskracht

De prachtige groene grasmat is natuurlijk een van de unieke features van het Koning Willem II Stadion. In de styling van de verschillende zalen en ruimtes is er echter bewust voor gekozen om het voetbalgevoel een beetje los te laten. ‘Voor congressen en evenementen is voetbal een sterke metafoor voor samenwerking, teamspirit en focus - in die zin biedt het stadion meteen een perfect thema. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat de zalen en ruimtes enigszins neutraal zijn, zodat de sfeer van het evenement zelf beter tot zijn recht komt,’ legt Foesenek uit. Ter geruststelling voor wie de geur van vers voetbalgras toch wil opsnuiven: de deuren naar de voetbaltribunes staan altijd open.

Oog voor historie

Vanuit het Grand Café-restaurant van het stadion heb je een vrij uitzicht op de tribunes en het veld. Aan de voorzijde vormen de gordijnen de eyecatcher. Ze zijn speciaal ontworpen en geweven voor het Willem II Stadion. De lichttransparante gordijnen vertellen het verhaal van de stad Tilburg en koning Willem II (regerend van 1840 tot 1849), de koning die zo graag in Tilburg vertoefde. Het thema is bewust gekozen en accentueert de innige band tussen het stadion, de voetbalclub, de stad en Koning Willem II.

Open, open, open

Een ander opvallend aspect in het stadion is de transparantie. Zo zijn de wanden van de businesslounges grenzend aan het Grand Café-restaurant van glas, wat een prettige en open sfeer creëert. Deze businesslounges worden tijdens evenementen en congressen vaak als break-out rooms ingezet.

Nog meer transparantie vinden we in de keuken van het restaurant. Er is gekozen voor een open keuken, waardoor de koks en de gasten werkelijk contact met elkaar hebben. ‘Ook dit is een bewuste keuze, niet alleen vanwege ons streven naar transparantie, maar ook omdat wij vinden dat een open keuken veel meer gastvrijheid uitstraalt. Onze koks zijn nu onderdeel van onze gastvrijheid en dat is zowel voor de gast als voor de koks prettig.’

Koning Willem II Stadion - in het kort

Het Koning Willem II Stadion is de thuishaven van voetbalclub Willem II en tegelijkertijd een multifunctioneel congres- en evenementencentrum. De exploitatie is in handen van de Bonheur Horeca Groep.

  • 2 tot 3000 gasten
  • 8 vergader- en congreszalen
  • 16 break-out rooms
  • 500 gasten plenair
  • 600 gratis parkeerplaatsen
  • 5 minuten van afslag A58

Door > Mariska Tjoelker

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!