Back Back Nieuws

Fotocollectie Deen van Meer in nieuwe Flint

20 oktober 2014
In de vernieuwde Flint is het werk van fotograaf Deen van Meer door het hele gebouw heen te zien. Het theater selecteerde 21 beelden, afkomstig uit een oeuvre van 25 jaar fotografie.  De levensgrote theaterscènes vormen een vast onderdeel van de Flint en zijn verdeeld over de vele gangen en foyers. Deen van Meer is geen onbekende: hij fotografeerde onder meer voor Disney en Joop van den Ende Theaterproducties.

Theatergevoel
De theaterbeelden aan de wanden ondersteunen het theatergevoel in het vernieuwde pand. 
Deen van Meer fotografeert al 25 jaar en deze samenwerking met de Flint is wel een hele bijzondere kroon op zijn werk. Theaterfotografie - wat een geheel eigen aanpak vereist - is in de loop van Van Meers carrière zijn expertise geworden. Het is ontstaan vanuit zijn passie voor dans: hij begon met het vastleggen van de repetities van Het Nationale Ballet. 
In zijn foto's weet Deen van Meer de essentie van het theater goed uit te drukken. De Flint is dan ook erg verheugd over het resultaat waarin theaterfotografie, publieksbeleving en architectuur organisch samenkomen. De beelden die zijn geselecteerd voor de Flint vertegenwoordigen scènes uit zowel theatervoorstellingen als dans, opera en musical. Die veelzijdigheid komt terug in de programmering en is daardoor heel passend in dit Amersfoortse theater.

Nog meer fotografie
De Flint heeft nog een link naar fotografie: de Sint Aegtenkapel is verbouwd en zal gaan fungeren als expositieruimte, onder meer voor fotografie. Nieuws daarover volgt in een later stadium.

Foto: Paulien Kompier

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!