Fort de Gagel en de bierbrouwers van Oudaen lanceren GagelbierFort de Gagel en de bierbrouwers van Oudaen lanceren Gagelbier
Back Back Nieuws

Fort de Gagel en de bierbrouwers van Oudaen lanceren Gagelbier

06 september 2023

In een harmonieuze samenwerking tussen de gerenommeerde brouwers van Brouwerij Oudaen en de bewoners van Fort de Gagel wordt met trots de introductie aangekondigd van een exclusief nieuw speciaalbier: Gagelbier. Bier gebrouwen met wilde Gagel dat groeit in het naastgelegen Gagelbos, en waar ook het fort naar is vernoemd. Dit bijzondere brouwsel wordt aanstaande maandag  gepresenteerd ter ere van het éénjarig jubileum van Fort de Gagel in Utrecht.

Ambachtelijk bier met lokale invloeden

De eeuwenoude traditie van ambachtelijk bierbrouwen komt tot leven in dit nieuwe speciaalbier, dat een harmonieuze mix belichaamt van vakmanschap, lokale ingrediënten en een vleugje geschiedenis. De keuze voor het gebruik van Gagel als hoofdingrediënt is een eerbetoon aan het verhaal van Fort de Gagel, wat resulteert in een unieke smaakervaring die de essentie van de regio weerspiegelt. Meesterbrouwer Maurice Arrindell van Brouwerij Oudaen heeft met toewijding en expertise gewerkt aan de creatie van dit speciaalbier. Met de hand geplukte Gagel is zorgvuldig geïntegreerd in het brouwproces en vervangt het normale hop, wat resulteert in bier met een subtiel kruidig aroma en een verfrissend karakter.

‘De Wilde Gagel is een bladverliezende struik die op zeer natte bodems groeit. De klieren op de plant zijn goudgeel of rood van kleur en scheiden een sterk kruidig geurende stof af. Perfect om bier mee te brouwen!’

Feestelijke bijeenkomst in Utrecht

Het hoogtepunt van deze bijzondere samenwerking vindt aanstaande maandag plaats, wanneer het allereerste vat van dit lokaal gebrouwen speciaalbier wordt aangeslagen. Deze feestelijke gebeurtenis markeert het 1-jarig bestaan van Fort de Gagel, dat we deze dag gezamenlijk vieren. Het fort aan de rand van Utrecht heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als culinaire bestemming waar lokale ingrediënten en historische invloeden omarmd worden. Het Gagelbier met Gagelkruiden afkomstig uit het naastgelegen Gagelbos past daar perfect bij.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!