Back Back Nieuws

Forse groei internationale bezoekers bij Amsterdam RAI

05 juli 2013
Het aantal bezoekers aan internationale beurzen en congressen in de RAI blijft stijgen. Amsterdam RAI verwacht dit jaar voor het eerst meer dan 400.000 internationale bezoekers naar Amsterdam te trekken. In de afgelopen vijf jaar is een groei van ruim 30% gerealiseerd. Met name medische congressen en evenementen op het gebied van informatietechnologie en energie groeien sterk. Deze week is de RAI het Europese podium voor ISTH 2013, waar 10.000 trombose- en  hemostase specialisten bijeenkomen.

‘Onze focus op internationale meerdaagse marktleidende evenementen, waarbij de toegevoegde waarde voor de stad Amsterdam optimaal is, werpt zijn vruchten af, aldus Maurits van de Sluis, directeur Convention Centre Commercie’. Elke euro in de RAI, betekent nog eens vier euro in de stad en bij internationale evenementen is die multiplier nog veel groter. Daarmee is de RAI een economische factor van belang voor Amsterdam.

E-posters
De persoonlijke ontmoeting blijkt ook in deze economische roerige tijden een krachtige vorm van communicatie. Het Europees congres ISTH 2013 over trombose en hemostase (stollingsstoornissen) kent daarbij deze week een bijzondere communicatie primeur. De authentieke posters zijn vervangen door e-posters en worden gepresenteerd op 74 grote lcd schermen waar deelnemers hun onderzoek presenteren. Een digitale, duurzame oplossing die volgens de organisator in de internationale congreswereld niet eerder zo groots vertoond is.

Veel medische congressen 
Naast ISTH2013 en eerder dit jaar European Association of Liver Studies (EALS), heeft Amsterdam RAI een goed congresjaar voor de boeg. Begin september is European Congress of Cardiology (ESC) te gast. Met meer dan 30.000 cardiologen uit 150 landen het grootste medische congres in Europa. Ook verwelkomt de RAI dit najaar het European Cancer Congress (ECC) en European Society of Cataract & Refractive Surgeons (ESCRS). In 2014 staat onder meer European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) geboekt.

Aantrekkelijk voor IT- en energiesector
Ook op het gebied van informatietechnologie en energie weten organisatoren Amsterdam RAI te vinden. Eind vorig jaar was Microsoft TechEd te gast. In 2013 zijn Blackberry Jam (februari) en SAP TechEd (november) twee b-to-b evenementen in Amsterdam. Op energiegebied verwelkomde de RAI in 2013 onder meer SPE/IADC Drilling Conference (maart) en is in oktober de jaarlijkse European Utility Week. In 2014 staan energie-evenementen zoals Conference & Technical Exhibition of the European Association of Geoscientists (juni) en SPE Annual Technical Conference & Exhibition (oktober) op de agenda.

Daarnaast is het jaarprogramma goed gevuld met terugkerende grootschalige evenementen als IBC (International Broadcasting Convention) met 50.000 bezoekers, PLMA, IS Europe en eigen titels als METS en Aquatech. Maurits van der Sluis hierover: ‘Ik ben blij dat zoveel internationale organisatoren hun weg naar Amsterdam en Amsterdam RAI weten te vinden. Wij doen er alles aan om elk evenement zo succesvol mogelijk te maken en exposanten en bezoekers een optimale beleving aan te bieden. Amsterdam RAI moet een locatie zijn waar mensen graag naar terugkeren.’

Nieuwbouw van start
Om de aantrekkingskracht voor internationale, meerdaagse evenementen verder te vergroten gaat Amsterdam RAI dit najaar bouwen. In oktober 2013 wordt gestart met de realisatie van een nieuw beurs-, congres- en kantoorgebouw met kwaliteitsrestaurant aan de stadszijde van het RAI-complex. Dit nieuwe multifunctionele gebouw wordt op 1 mei 2015 in gebruik genomen.

Foto: E-posters in gebruik tijdens ISTH 2013

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!