Formule 1 racet terug naar Circuit ZandvoortFormule 1 racet terug naar Circuit Zandvoort
Back Back Nieuws

Formule 1 racet terug naar Circuit Zandvoort

14 mei 2019

Formula 1 heeft zojuist bekend gemaakt dat de Nederlandse Grand Prix vanaf 2020 terugkeert naar het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap. Onlangs is een overeenkomst gesloten tussen de Formule 1 en de Nederlandse Grand Prix - een samenwerking gevormd door SportVibes, TIG Sports en het Circuit Zandvoort - en loopt minimaal drie jaar.

Verder zal Heineken, een al langdurige Global Partner van Formula 1, de titelsponsor van het evenement zijn. Bekijk hieronder de persconferentie. 

Circuit Zandvoort eerder Formule 1 locatie

Zandvoort, niet ver van de levendige stad Amsterdam, is een belangrijk strandresort in Nederland. Het staat bekend om zijn lange strand met prachtige kustduinen. Het Circuit van Zandvoort heeft een lange geschiedenis als formule 1-locatie en de komende maanden zal de faciliteit worden herbouwd met hulp van de gemeente Zandvoort en verschillende andere partners. Het parcours en de infrastructuur zullen worden aangepast om te voldoen aan de normen die zijn opgesteld door de FIA ​​om een ​​Formule 1 Wereldkampioenschap te kunnen organiseren.

De race die in 2020 plaatsvindt, wordt de 31e Nederlandse Grand Prix die meetelt als een ronde van het Wereldkampioenschap. Het werd voor het eerst gehouden in 1952 en gewonnen door een Ferrari bestuurd door Alberto Ascari. Hij won dat jaar het wereldkampioenschap. Naast de Italiaan waren er nog 19 winnaars, 12 van hen waren ook wereldkampioen. Jim Clark heeft met vier overwinningen de meeste op zijn naam staan. De laatste Nederlandse Grand Prix vond plaats in 1985 en keert volgend jaar terug als Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix 2020.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!