Back Back Nieuws

Food Inspiration Day bij Evoluon Eindhoven

27 november 2009
Trendbureau Shoot My Food organiseerde voor de eerste keer Food Inspiration Day op 23 november met als thema ‘Dutch Delight’. Tijdens dit uitverkochte eendaagse congres in het Eindhovens Evoluon, werden aanwezigen meegevoerd op een visuele en sensorische inspiratietour.

 

Langs de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van eten, drinken, hospitality, gastronomy, en de hand van de nieuwe E-nummers stelde moderator Hans Steenbergen de aanwezige foodprofessionals op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. Topsprekers uit het vak als General Manager Roberto Payer, Meesterchef Angélique Schmeinck en teler Rob Baan gaven hun visie op de ontwikkelingen in het vakgebied. Patissier Robèrt van Beckhoven serveerde uitdagende patisserie voor volwassenen.

 

Fooddesigner Annelies Hermsen liet zien hoe kunstenaar op een nieuwe manier voedsel gebruiken. Chef Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve sprak over inspiratie en teambuilding in de keuken. In inspiratie-ateliers van leveranciers werden volop demonstraties, proeverijen en mini-colleges gegeven. Daarnaast is de grootste gezamenlijke bio-lunch van Nederland geserveerd: aan picknicktafels genoten bijna 500 gasten van een gezamenlijke lunch die het teken stond van Hollandse producten.

 

Het was voor de eerste maal dat een congres van dit niveau voor de branche georganiseerd werd waarbij tevens de uitreiking plaats vond van de eerste uitgave van het Food Inspiration Jaarboek. Deze trenduitgave kregen alle aanwezigen mee naar huis.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!