Foutmelding

Er is een ongeldige keuze vastgesteld. Neem contact op met de websitebeheerder.
Back Back Nieuws

Fontys Hogeschool MM Eindhoven wint de Student EventGame 2010

01 december 2010
Fontys Hogeschool Marketing Management te Eindhoven heeft de Student EventGame 2010 gewonnen. Dit jaarlijks terugkerend event, georganiseerd door het Genootschap voor Eventmanagers, stond dit jaar in het teken van Fight cancer, het eigenzinnige label van KWF Kankerbestrijding.

 

Aangevoerd door begeleiders Angelique van Vucht en Gilbert de Laat wonnen de studenten Tymen Bailey, Marieke Dirks, Inge Donkers, Ralph van Essen, Lieke Hulsen, Marieke Leenders, Martijn Ossel, Priscilla Vermeegen, Rik van der Vloet en Anouk Bounin de grote beker en mogen zij zich het Eventtalent van 2010 noemen. Zij werkten van alle derde- en vierdejaars studenten de beste reële eventcase uit.

 

Online keten

Zij bedachten het concept ‘Join the Fight – Pay it Forward’, waarbij mensen door middel van het doorsturen van een sms een online keten starten van mensen die strijden tegen kanker. De initiatiefnemer start zijn keten online door zijn/ haar foto te uploaden en twee nieuwe personen te overtuigen om mee te vechten tegen kanker. Door ‘Fight aan’ + de code van de initiatiefnemer te smsen wordt €1,- overgemaakt naar Fight cancer. De volgende twee personen doen hetzelfde, waardoor een keten ontstaat.

 

De ‘volgers’ die de sms doorsturen, krijgen van Fight cancer een reactie terug per sms-bericht, waarin Fight cancer hen bedankt voor de donatie en inzet. Tevens geeft Fight cancer de deelnemers een link met een persoonlijke actiecode, waarmee zij een foto van zichzelf kunnen uploaden in de keten. Deze keten is te vinden op de website van Fight cancer.

 

De vakjury, bestaande uit Bram Nauta (Nauta evenementen communicatie), Bas de Groot (De Zeilcompagnie), Nora van Warmerdam (Van der Meulen Business Events), Natasja Kesteloo (Noordplan BV), Lenneke Pronk (Fight cancer) en Iris Kleijn (Fight cancer), was unaniem in hun besluit om dit idee als winnaar aan te wijzen.

 

Ook de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht viel in de prijzen. Door de grote creativiteit die in hun concept verwerkt was, ontving dit team een eervolle vermelding en een T-shirt van Fight cancer. Er hebben zeven hogescholen deelgenomen aan de Student EventGame: Stenden hogeschool (dat alle faciliteiten ter beschikking stelde), INHolland Haarlem, HvA/HES, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Saxion Hospitality Business School, NHTV en de winnaar, Fontys Hogeschool Marketing Management Eindhoven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!