Fokker Terminal locatie voor opzienbarende onthulling elektrisch vliegtuig Fokker Terminal locatie voor opzienbarende onthulling elektrisch vliegtuig
Back Back Eventcase

Fokker Terminal locatie voor opzienbarende onthulling elektrisch vliegtuig

30 juni 2023

Volledig elektrisch vliegen. Het is wat Maeve Aerospace betreft de toekomst en dit moment komt steeds dichterbij. Half april werd het tweede model voor een elektrisch vliegtuig de Maeve 01 gepresenteerd. En waar kan dat beter dan op een locatie die historisch nauwe banden heeft met de luchtvaart? We hebben het dan natuurlijk over de Haagse Fokker Terminal. De prachtige Hangar vormde het indrukwekkende decor om het definitieve ontwerp van de Maeve 01 te tonen aan investeerders, vertegenwoordigers van vliegtuigreuzen KLM en Transavia en journalisten. ‘Het was superleuk om deze presentatie bij ons te organiseren en het is natuurlijk iets wat perfect bij ons past’, aldus Sales- en Event Manager Karen Ruesink.

Indrukwekkende prestentatie door coproductie

Een prototype tentoonstellen op een (open) podium. Dat is wat vaak gedaan wordt bij een productpresentatie, maar het kan zeker veel spectaculairder. Ruesink: ‘We wilden echt indruk maken op de genodigden. Tijdens een gezamenlijke brainstormsessie met onze klant en de leveranciers ontstond het idee om het vliegtuig op een opzienbarende manier te onthullen. Er was zo echt sprake van een coproductie. In de Hangar van de Fokker Terminal hebben we een schaalmodel van het vliegtuig in de lucht gehangen en via een valdoek precies op het moment suprême tijdens de prestentatie naar beneden laten komen. Iets wat vooraf op het technische vlak wel enige oefening voor nodig was, maar perfect lukte.  

Sfeervolle setting

Dat de Hangar door de flexibele opstelling in deze ruimte ook voor relatief kleinere groepen (circa 180 personen) zeer sfeervol is, bleek tijdens de onthulling van de Maeve 01. Na het officiële gedeelte kreeg iedereen de gelegenheid om zich nader te verdiepen in de onderdelen van het elektrische vliegtuig dat passagiersvluchten voor 44 personen mogelijk maakt over afstanden van ruim 450 kilometer. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar gaat toenemen. De romp, het batterijsysteem en de motor van dit achtmotorig toestel stonden voor geïnteresseerden overzichtelijk uitgesteld in de Hangar. Uiteraard was ook de catering met gevarieerde hapjes en drankjes weer dik in orde. Jan Willem Heinen, co-founder & CEO Maeve Aerospace: ‘We kijken heel positief terug op de presentatie van ons elektronische vliegtuig. De Fokker Terminal is een heel mooie ingerichte locatie met een Aerospace tintje die beschikt over een professioneel team en geografisch een goede ligging heeft. Onze verwachtingen zijn zeker overtroffen en we hebben veel positieve reacties mogen ontvangen.’ De Fokker Terminal droeg zo als locatie half april bij aan een nieuw stukje luchtvaartgeschiedenis. 

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!