Back Back Nieuws

Focus start Focus Rigging BV

24 oktober 2006
Focus Showequipment B.V. heeft per 2 oktober 2006 een nieuwe vennootschap opgericht onder de naam Focus Rigging B.V. Focus heeft Bertwin Brouwers in de arm genomen om Focus Rigging B.V. vorm te gaan geven. Bertwin is bekend in de markt via voormalige, zowel uitvoerende als leidinggevende betrokkenheid bij bedrijven als Red Dot en Delft Connection.

Met Bertwin haalt Focus de kennis en ervaring in huis om de diverse aspecten van rigging binnen Focus Rigging gestalte te geven en op een veilige, verantwoorde en klantvriendelijke manier uit te voeren.

Rigging is het ophangen van constructies boven publiek of podium. Hierbij valt te denken aan werkzaamheden als; het berekenen van constructies en mogelijkheden, het plannen en intekenen van benodigde materialen (mede ten behoeve van vergunningen en verzekeringen). Daarnaast verzorgt de rigger ook het daadwerkelijk monteren en demonteren van de materialen.

De laatste jaren is rigging van enorm belang geworden bij evenementen en theatershows. Rigging is het fundament waarop de rest van het technische gedeelte van het evenement gebouwd wordt en heeft dus met veiligheid en zekerheid te maken.

Veiligheid is de doorslaggevende factor geweest van de samenwerking tussen Bertwin en Focus. Beide zien in deze samenwerking de manier om verder te ontwikkelen teneinde tot een optimaal product te komen, waarbij de veiligheid voor de gast optimaal gewaarborgd is.

Bertwin Brouwers is sinds 1994 werkzaam in de evenementenbranche. In 1997 richtte hij samen met twee compagnons de firma Delft Connection op.
In 2003, op zoek naar nieuwe uitdagingen, besloot hij uit de vennootschap te stappen en alleen verder te gaan. Hiertoe werd de firma Red Dot opgericht. Hoofdwerkzaamheden bleven in eerste instantie in grote lijnen gelijk als voorheen, nl. rigging en podium- (constructie) en decorbouw. Later kwam de nadruk binnen Red Dot al meer te liggen op alleen rigging-verwante activiteiten en nu heeft hij uiteindelijk de keus gemaakt zich volledig toe te gaan leggen op de diverse kanten van de evenementen-rigging.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!