Florale kunst siert entree van TEFAF MaastrichtFlorale kunst siert entree van TEFAF Maastricht
Back Back Nieuws

Florale kunst siert entree van TEFAF Maastricht

20 maart 2019

14 maart opende een van de belangrijkste kunstbeurzen van de Wereld, TEFAF Maastricht. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer ruim een week genieten van de meest uiteenlopende kunststukken. Ten Kate flowers & decorations is al vanaf het begin trouwe partner van het evenement. Volgens directeur Tom Hutten is de groen- en bloemdecoratie een waar 'kunstpronkstuk' en blijft het elk jaar weer een uitdaging.

De voorbereidingen starten vrijwel direct na de laatste editie. In nauwe samenwerking met architect Tom Postma, van Tom Postma Design wisselen ontwerpen, tekeningen en proefopstellingen in snel tempo elkaar af. Totdat bij ieder betrokken partij het 'wauw effect' is bereikt. Dit jaar is er voor een groot deel van de beurs een totaal nieuw concept ontwikkeld, wat het extra spannend maakt voor alle betrokken partijen. Komt de decoratie echt zo mooi uit als iedereen voor ogen heeft? En wordt die beoogde droomwereld gecreëerd?

Plantaardig schilderij

Bij de entree is dit jaar gekozen voor een plantaardig schilderij van +/- 700x700 cm met ruim 10.000 verschillende soorten vetplantjes met daartussen fraaie bloemsoorten. Het reusachtige plantaardige schilderij werd van bovenuit aangelicht door licht dat vanuit het plafond op het schilderij naar beneden viel. Het leek net of de zon door de net uitgelopen blaadjes van de bomen scheen. Ook voor de gangpaden is gekozen voor een totaal nieuw concept; strakke sokkels met daarop glazen vazen met boeketten met voorjaarsbloemen zoals sneeuwbal en Franse tulpen. Wie denkt dat de reageerbuisjes dan wel terug komen in de decoratie op de pleinen heeft het mis. Het decoratieve team van Tom Postma Design en ten Kate koos voor hoge torens gemaakt van ijzeren frames met op de plateaus boeketten met wederom voorjaarsbloemen.

In dienst van de kunst

Naast de gangen en pleinen zorgt ten Kate ook voor de aankleding van de decoratie van een groot aantal stands. Het is een militaristische operatie om de perfecte decoratie te realiseren en toch lukt het ten Kate team om ieder jaar weer voor een verassing te zorgen. Om ervoor te zorgen dat de bloemen elke dag in dienst van de kunst blijven staan, wordt de decoratie dagelijks bijgehouden en waar nodig ververst.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!