Flirting with the Blues in FlintFlirting with the Blues in Flint
Back Back Nieuws

Flirting with the Blues in Flint

22 november 2018

Flint in Amersfoort vormt voor de vierde keer het decor voor 'Flirting with the Blues'. Na drie succesvolle edities is het indoor bluesfestival uitgebreid naar twee dagen, namelijk op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december. Ook dit jaar staan weer een aantal bluesgiganten van Nederlandse en internationale faam op het programma met een Europese primeur.

Speciaal voor 'Flirting with the Blues' komt de Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete voor het eerst naar Europa. Blueslegende Kid Ramos, bkeend van o.a. The Fabulous Thunderbirds, verdween vanwege ziekte langere tijd uit de bluesscene. Na 17 jaar verscheen zijn nieuwe album 'Old School'. Op vrijdag 30 november is hij in Flint te zien. Die avond betreedt ook het 26-jarige bluestalent Laurence Jones het podium. Laurence ontving o.a. de European Music Award voor Best European Guitarist en tijdens het Holland International Blues Festival speelde hij met Buddy Guy.

Op zaterdag 1 december zijn staan vijf bands op het programma. The Veldman Brothers staan al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene en ontvingen o.a. de Dutch Blues CD Award. Phil Bee's Freedom speelt blues met rijke soul en Americana-invloeden en vertegenwoordigden in 2016 ons land in de International Blues Challenge in Memphis. The Delgado Brothers komen na een succesvol Flirting-optreden in 2016 terug met hun kenmerkende gitaarvirtuositeit en melodieuze harmonieën.

Gitaarvirtuozen

Na het succes van vorig jaar is er weer een afsluitende 4G-sessie door vier gitaarvirtuozen. Matt Schofield staat in de top tien van de Britse bluesgitaristen van Guitar & Bass Magazine. Jim Suhler's carrière gaat al terug tot de jaren '80 en werkte met legendes Johnny Winter en Billy F. Gibbons staan. Danny Giles vindt zijn invloeden in de muziek van Joe Bonamassa en Walter Trout. Alan Haynes staat al sinds de jaren '70 op het podium en deelde de spotlights met o.a. Stevie Ray Vaughan en Robert Cray. Elke lead gitarist verzorgt een solo optreden en als afsluiting geven zij gezamenlijk een toegift, die uniek is omdat de heren nooit samen gespeeld hebben. Ook is er een marktplein van verschillende muziekstands en heeft TREK theaterkeuken & café een aangepaste menukaart.

Flirting with the Blues’ nu tweedaags bluesfestival in Flint

 

Flint in Amersfoort vormt voor de vierde keer  het decor voor ‘Flirting with the Blues’. Na drie succesvolle edities is het indoor bluesfestival uitgebreid naar twee dagen, namelijk op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december. Ook dit jaar staan weer een aantal bluesgiganten van Nederlandse en internationale faam op het programma met een Europese primeur.

Speciaal voor ‘Flirting with the Blues’ komt de Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete voor het eerst naar Europa. Blueslegende Kid Ramos, bkeend van o.a. The Fabulous Thunderbirds, verdween vanwege ziekte langere tijd uit de bluesscene. Na 17 jaar verscheen zijn nieuwe album ‘Old School’. Op vrijdag 30 november is hij in Flint te zien.

Die avond betreedt ook het 26-jarige bluestalent Laurence Jones het podium. Laurence ontving o.a. de European Music Award voor Best European Guitarist en tijdens het Holland International Blues Festival speelde hij met Buddy Guy.

Op zaterdag 1 december zijn staan vijf bands op het programma. The Veldman Brothers staan al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene en ontvingen o.a. de Dutch Blues CD Award. Phil Bee’s Freedom speelt blues met rijke soul en Americana-invloeden en vertegenwoordigden in 2016 ons land in de International Blues Challenge in Memphis. The Delgado Brothers  komen na een succesvol Flirting-optreden in 2016 terug met hun kenmerkende gitaarvirtuositeit en melodieuze harmonieën.

Na het succes van vorig jaar is er weer een afsluitende 4G-sessie door vier gitaarvirtuozen. Matt Schofield staat in de top tien van de Britse bluesgitaristen van Guitar & Bass Magazine. Jim Suhler’s carrière gaat al terug tot de jaren ’80 en werkte met legendes Johnny Winter en Billy F. Gibbons staan. Danny Giles vindt zijn invloeden in de muziek van Joe Bonamassa en Walter Trout. Alan Haynes staat al sinds de jaren ’70 op het podium en deelde de spotlights met o.a. Stevie Ray Vaughan en Robert Cray. Elke lead gitarist verzorgt een solo optreden en als afsluiting geven zij gezamenlijk een toegift, die uniek is omdat de heren nooit samen gespeeld hebben.

 

Ook is er een marktplein van verschillende muziekstands en heeft TREK theaterkeuken & café een aangepaste menukaart.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!