Flint zet traditie voort met ‘De Passie - Online’Flint zet traditie voort met ‘De Passie - Online’
Back Back Nieuws

Flint zet traditie voort met ‘De Passie - Online’

18 maart 2021

Flint presenteert de theatertraditie ‘De Passie’ dit jaar in een bijzondere online editie. De muzikale ontmoeting tussen de ‘Matthäus-Passion’ en ‘Jesus Christ Superstar’ is in aanloop naar Pasen altijd exclusief in Amersfoort te zien. ‘De Passie - Online’ is voor iedereen gratis te zien op Goede Vrijdag 2 april om 20.15 uur via de website en de Facebookpagina van Flint en wordt op Eerste Paasdag om 15.00 uur herhaald.

Matthäus-Passion en Jesus Christ Superstar

‘De Passie - Online’ combineert de mooiste passages uit de ‘Matthäus-Passion’ van Johann Sebastian Bach en ‘Jesus Christ Superstar’ van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. In het universele verhaal over loyaliteit, veerkracht en hoop zijn Ruud van Overdijk, Jorginho Paunussa, Bastiaan Sparnaaij, Rick Zwart, Eline Welle en Mónica Monteiro de solisten. Deze bijzondere online uitvoering vindt plaats op twee locaties: de Rabobank Theaterzaal in Flint en Miles, het livemuziekcafé van Amersfoort. In Miles geven de volgende gastoptredens acte de présence; Emily H. & the Blues Explosion, Fabrizio Quissanga & band en Bricked OUt.

Connecting Lights

Juist in deze tijd wil Flint een geste maken naar alle cultuurliefhebbers door een livestream gratis toegankelijk te maken. ‘De Passie’ kent vijf eerdere succesvolle edities, die exclusief in Flint speelden voor volle zalen. De online editie is onderdeel van het gezamenlijke initiatief ‘Connecting Lights’, die Amersfoortse culturele instellingen met elkaar verbindt tijdens het Paasweekend.

Foto De Passie: Nozem Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!