Flint verbindt zich aan Hulphond NederlandFlint verbindt zich aan Hulphond Nederland
Back Back Nieuws

Flint verbindt zich aan Hulphond Nederland

29 juni 2017

Flint zoekt ieder jaar de samenwerking met een goed doel. Afgelopen seizoen was dat het Toon Hermans Huis. Zij hebben afgelopen vrijdag met Toon in the House een succesvol evenement in de AFASzaal neergezet. Komend jaar verbindt Flint zich aan Hulphond Nederland. Deze organisatie helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond.

Toon in the House

Willeke Alberti, Brownie Dutch, Martijn Fischer… Een kleine greep uit de artiesten die vrijdag optraden tijdens het succesvolle benefietgala Toon in the House in de AFASzaal. De avond startte met een diner in Trek, verzorgd door het Bergpaviljoen. Tussen de gangen door vertelden diverse betrokkenen van het Toon Hermans Huis hun verhaal en waarom deze organisatie zo belangrijk is. Na het diner barstte het feest los in de AFASzaal. Met mooie, feestelijke en ontroerende muziek van diverse artiesten was de avond compleet. In totaal werd er maar liefst € 30.000 opgehaald voor het Toon Hermans Huis.

Hulphond Nederland

Volgend seizoen komt Flint in actie voor Hulphond Nederland. Hulphond Nederland heeft ruim 30 jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis. Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

Benefietvoorstelling

Samen met het Bergpaviljoen ondersteunt Flint deze stichting met de organisatie van een benefietvoorstelling om zoveel mogelijk donaties op te halen. De voorstelling vindt plaats op dinsdag 28 november 2017 in de Rabobank Theaterzaal.

Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten, neemtje tijdens deze theateravond mee op een bijzondere reis langs zijn eigen leven en dat van anderen. Inspiratiebron voor deze unieke voorstelling zijn onder meer de bijzondere verhalen van mensen die door de inzet van een hulphond weer een nieuw perspectief kregen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en zangeres Erica Yong. Kaarten zijn te bestellen via hulphond.nl/flint.

 

Foto: Paul van der Wal Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!