Back Back Nieuws

Flint kiest voor innovatief klimaatsysteem

30 mei 2014
De verbouwing van de Flint is achter de schermen al gestart. Daarbij zijn de spectaculaire nieuwe entree van glas, een transformatie van het restaurant en een flinke upgrade van de binnenruimte niet de enige aspecten van de vernieuwing. Een energiezuinig klimaatsysteem vormt een ander paradepaardje van de verbouwing.

Zuinig én prettig
Het verwarmen of verkoelen van een groot gebouw zoals de Flint is geen gemakkelijke opgave. Bezoekers krijgen het snel benauwd, wat wordt versterkt door de grote raampartijen op de hoger gelegen etages. Tocht maakt dat het binnen ook zeer fris kan worden. De temperatuur per ruimte is niet optimaal te regelen. Na de verbouwing van de Flint is dit allemaal verholpen: een innovatief en energiezuinig klimaatsysteem zorgt ervoor dat alle ruimtes straks uiterst prettig aanvoelen.

Dit werkt volgens het BaOpt-principe. Het binnenklimaat wordt geoptimaliseerd door de kwaliteit en temperatuur van de lucht constant te houden. Tocht en oververhitting krijgen geen kans. Dit levert minstens 25% energiebesparing op. De Flint zegt het eerste grote theater in Nederland te zijn dat dit innovatieve systeem in gebruik neemt.

Panoramalounge
De foyers worden vernieuwd, zodat ze flexibel kunnen worden ingezet voor presentaties en groepsbijeenkomsten. De huidige foyer bij de Theaterzaal op de derde verdieping verandert in een panoramalounge met bar en een prachtig uitzicht over het oude centrum van Amersfoort. Een ruime en transparante lift biedt toegang tot deze hoger gelegen delen. Dit is functioneel voor zowel bezoekers die slecht ter been zijn als voor medewerkers van techniek en horeca.

Licht en ruimte
Het ontwerp van Wim Woensdregt (ADP architecten) en Suzanne Holtz (SH Studio) houdt rekening met alle aspecten die het theater- en congresbezoek aangenaam maken. Licht en ruimte zijn daarbij kernwoorden. De wanden worden bekleed met bijzondere materialen en theaterbeelden, die het gevoel van een levendig theater ondersteunen.

Planning
Achter de schermen zijn de werkzaamheden inmiddels gestart. Gedurende de zomerperiode, als de Flint gesloten is, worden de meest ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd. Het nieuwe klimaatsysteem wordt gefaseerd ingevoerd. Op zaterdag 27 september vindt de feestelijke heropening van de vernieuwde Flint plaats.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!