Flint bundelt 40 jaar in verhalenboekFlint bundelt 40 jaar in verhalenboek
Back Back Nieuws

Flint bundelt 40 jaar in verhalenboek

08 september 2017

Na hard werken door een Amersfoorts team, is het jubileumboek 'Flint 40' eindelijk af. Op 9 september ontvangt burgemeester Lucas Bolsius, die zelf regelmatig in Flint komt, het eerste exemplaar tijdens de jubileumfeestavond van Flint. Vanaf 11 september kan iedereen voor tien euro een exemplaar online bestellen of kopen bij de kassa van Flint.

Uit de vergetelheid

'Flint 40' geeft aan de hand van verhalen van bezoekers, artiesten, Amersfoortse prominenten en (oud-)medewerkers een uniek inkijkje in het theater, dat alweer veertig jaar deel uit maakt van de stad. Door het doorgraven van alle archieven en de velen interviews die voor het boek zijn gedaan, zijn er unieke verhalen boven water gekomen, die zelfs de huidige medewerkers van het theater niet (meer) wisten. 'Flint 40' is daarmee een prachtige vertelling geworden van een stukje geschiedenis van Amersfoort. Zo komt onder andere het verhaal voorbij over de plaatsing van Flint in volksbuurt de Teut, een verhaal over waarom Flint in deze kenmerkende stijl is gebouwd en het verhaal over Roze Zaterdag in Amersfoort. Bij dit laatste voorval haalden Flint en Amersfoort zelfs het landelijke nieuws.

Heuglijke herinneringen en oud zeer

In die veertig jaar Flint is bijna iedere Amersfoorter weleens in het theater geweest. Daarom ontbreken de verhalen van bezoekers en oud-medewerkers niet. En dat al die verhalen bijzonder zijn, blijkt wel uit het boek. Zo komt bijvoorbeeld ook het verhaal voorbij van Willem Borra die als Fred Flintstone actievoerde tegen de uitbreiding van Flint. Uiteindelijk woont Borra nog steeds in de buurt van Flint: 'Maar het staat nu niet meer in de weg.'


'Flint 40' is in een beperkte oplage gedrukt. Het is een luxe uitgave met veel kleur, paginagrote foto's en een harde kaft. Journalist en schrijver Willem Meuleman was verantwoordelijk voor de tekst en freelancefotograaf Marco Hofsté voor het beeld. 'Flint 40' bestaat uit 240 pagina's vol met verhalen die één gemeenschappelijke deler hebben: Flint.

Foto bijschrift: v.l.nr. fotograaf Marco Hofsté, schrijver Willem Meuleman en directeur Harold Warmelink.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!