Back Back Nieuws

Flinke opbrengst voor gehandicaptengolf

22 augustus 2007
Een cheque ter waarde van  € 77.500,00 is door de heer Bouw, directeur van KLM, overhandigd aan Tineke Loogman, voorzitter van de Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten ( N.G.G. ). Het bedrag werd op zaterdag 18 augustus opgehaald tijdens de Charity Challange op golfbaan de Kennemer in Zandvoort.

Zoals gebruikelijk wordt voorafgaand aan het KLM Open, dat van 23 tot 26 augustus gehouden wordt, een 18 holes wedstrijd gehouden tussen vijfentwintig flights. Een flight bestond uit een bekende Nederlander en drie gasten van de sponsor. Een unieke ervaring omdat er gespeeld werd op dezelfde baan waar enkele dagen later 156 professionals strijden om de titel KLM Open.

This is Golf, de organisator van het KLM Open, had dit jaar de N.G.G. als goede doel voor dit unieke evenement. Zij kozen voor de N.G.G. omdat het direct aansluit op de doelstelling van dit Charity Challange toernooi. Samen golfen en de opbrengst besteden zodat golf nog meer als breedtesport geprofileerd kan gaan worden.

Tineke Loogman:“ De opgehaalde gelden worden door de N.G.G. gebruikt om clinics en wedstrijden te organiseren. Daarnaast kan nu ook worden overgegaan tot de aanschaf van een aantal golfrolstoelen de zogenaamde Paragolfer, die ondergebracht gaan worden in een aparte stichting, de ParaSporter Foundation. Circa de helft van het bedrag zal in de aanschaf van een aantal van deze unieke rolstoelen worden gestoken.”  
 

Aan het toernooi deden naast de top van het Nederlandse bedrijfsleven ook vele BN-ers mee. Naast Mr. Pieter van Vollenhoven waren onder andere Beau van Erven Dorens, Hein Vergeer, Tom Okker,Tim Immers, Winston Gerstanowitch en de voetballers Richard Witsche, Aron Winter en Brian Roy van de partij . Het team van KPMG dat ingedeeld was met Jan Lammers won uiteindelijk het Charity Challange toernooi. De spelvorm Texas scramble zorgde ervoor dat dit team met een score van –17, drie slagen voor bleef op twee teams van ABN-Amro die tweede en derde werden. Alle spelers waren onder de indruk van Richard Kluwer, het 35 jarige N.G.G. lid met M.S., die tijdens deze dag, zittend in de Paragolfer, met een groot aantal verschillende teams een hole heeft meegespeeld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!