Flickfeeder legt een van de laatste optredens Hardwell vastFlickfeeder legt een van de laatste optredens Hardwell vast
Back Back Nieuws

Flickfeeder legt een van de laatste optredens Hardwell vast

19 november 2018

Het grootste dancefestival van Nederland, Mysteryland, presenteerde in 2018 meer dan driehonderd acts, waaronder DJ Hardwell, verspreid over 14 verschillende podia. De tot de internationale top behorende DJ Hardwell was, naast een optreden op het hoofdpodium, ook stage-host van het podium van Revealed Recordings. Hardwell stopt voor onbepaalde tijd als DJ, wat dit optreden extra bijzonder maakte. Flickfeeder legde deze laatste show vast.

Evelien de Vries, co-founder van Flickfeeder, legt uit wat er van haar team verwacht werd: 'Revealed Recordings – het platenlabel van Hardwell – vroeg Flickfeeder om haarscherp beeldmateriaal van Hardwell en zijn gast dj's te schieten, dat in no time op social media gepost kon worden. Dat is een uitdaging in de chaos van een festival en een belabberd mobiel netwerk.' Het team bestaat uit de fotograaf van Flickfeeder, en een editor die op afstand de beelden bewerkt.

Focus

Mike Breeuwer, founder en fotograaf van Flickfeeder: 'Mijn foto's worden over het mobiele netwerk gelijk doorgestuurd naar een editor. Doordat de editor mijn foto's bewerkt en online zet, kan ik mij volledig focussen op het schieten van het mooiste beeld en mis ik niets.' Terwijl Mike fotografeerde, zond het social media team van Revealed deze beelden de wereld in.

Nieuwe technologie

Start-up Flickfeeder ontwikkelde na jarenlange ervaring met evenementen en festivals, een technologie die het mogelijk maakt foto's van de fotograaf rechtstreeks met een geavanceerde beeldcompressie over het mobiele netwerk door te sturen naar de cloud. Hier zoekt een professionele editor het beeld uit, bewerkt het en binnen een paar minuten staat de foto online. Professioneel beeld sneller dan je iPhone. Flickfeeder werd dit jaar al meerdere keren ingezet, en Mysteryland 2018 was de ultieme test-case die met succes is afgerond. Je kan een selectie van de foto's hier bekijken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!