Flevo’s Weelde komt met smakelijk compliment voor de harde (thuis)werkersFlevo’s Weelde komt met smakelijk compliment voor de harde (thuis)werkers
Back Back Nieuws

Flevo’s Weelde komt met smakelijk compliment voor de harde (thuis)werkers

19 april 2021

Thuis werken is voor veel mensen bepaald geen pretje. Al was het maar vanwege het gemis aan collegiaal contact. Juist dán is het leuk wanneer je werkgever als blijk van waardering en steuntje in de rug een smakelijk duurzaam compliment uitdeelt. Daarom lanceert Flevo’s Weelde een vegetarisch driegangendiner, samengesteld uit Flevolandse seizoensproducten. Bedrijven en organisaties kunnen dit aan hun medewerkers cadeau doen. Flevo’s Weelde regelt de handling en verzending.

Samenwerkingsverband

Flevo’sWeelde is in 2020 opgericht en is een succesvol samenwerkingsverband van boeren, ambachtslieden, restaurants, voedselverwerkers en ondernemers uit Flevoland en brengt duurzame streekproducten dichter bij de consument. Die producten worden door chef-kok Peter Lute en zijn keukenbrigade bereid tot een waanzinnig diner. Laurens Wognum is initiatiefnemer van Flevo’s Weelde. Sombere geluiden over de zwaarte van het thuiswerken brachten hem ertoe een leuk tegenwicht te verzinnen: een met vegetarische producten gevulde maaltijddoos van Flevo’s Weelde, die gepersonaliseerd kan worden en ook ruimte biedt voor branding van de afzender.

Teamactiviteit

Het driegangendiner wordt op het privéadres van de werknemers bezorgd. Men kan het menu thuis op basis van een handige instructievideo van een eigen finishing touch voorzien en het wordt indien gewenst uitgebreid met duurzaam vlees, vis en/of dranken uit Flevoland. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om van het samen online bereiden van een gerecht een teamactiviteit voor personeel te maken. En het is mogelijk om kookworkshops (online en offline), educatieve evenementen, inspiratiesessies, rondleidingen bij aan Flevo’s Weelde deelnemende bedrijven en boerderijen te organiseren.

Herkomst van voedsel

Volgens Laurens Wognum vloeit de oprichting van Flevo’s Weelde voort uit de sterk groeiende interesse voor de herkomst van ons voedsel: ‘Het verhaal over lokale streekproducten wordt steeds actueler. Flevoland heeft wat dat betreft een breed assortiment in huis. Met daarin producten die niet alleen in eigen land maar ook Europees uitstekend scoren. De kwaliteit van die producten valt mede te verklaren uit de vele gezonde grondstoffen in de relatief jonge akkers van Flevoland.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!