Back Back Nieuws

Fisherman's Friend StrongmanRun breidt uit naar Rotterdam

05 februari 2016
Hoge klimtoestellen en diepe modderbaden: één van de grootste obstacleruns in Nederland vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: Rotterdam. Op 30 april en 1 mei zullen naar verwachting duizenden sportievelingen een pittig parcours in bos, weiland en heuvellandschap bedwingen tijdens de Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges.

Nieuwe runs 
Het terrein van Outdoor Valley aan de rand van het Hoge Bergsche Bos is de locatie van deze nieuwe run. De Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges biedt volop uitdaging voor zowel doorgewinterde bikkels als voor de nét beginnende obstaclerunners. Zowel in Hellendoorn als Rotterdam kan in 2016 gekozen worden uit vier runs, de StrongMile 1,6 K, StrongSisterRun 7K, Strong-12 en de StrongmanRun 21K. In Rotterdam gaat de organisatie van het festival samenwerken met buitensport locatie Outdoor Valley.

Girls Only 
De Fisherman’s Friend StrongSisterRun is de enige ‘Girls Only’ run in Europa. De vrouwen starten zaterdag en leggen 7 kilometer af. Onderweg worden de StrongSisters getrakteerd op hilarische en uitdagende obstakels, zoals modderbaden, ‘rubbermassage’ en ‘bodyscrubs’. Deze StrongSisterRun beleefde in 2015 haar première in Hellendoorn en was met 3.500 deelnemers meteen uitverkocht.

Fisherman’s Friend StrongMile 1,6 km Knock Out Sprint run 
Nieuw in Nederland is de Fisherman’s Friend StrongMile, die in Rotterdam voor de allereerste keer zal plaatsvinden. Op een relatief kort parcours van 1,6 kilometer worden de goed getrainde obstaclerunners uitgedaagd met pittige technische obstakels die het uiterste van hen vragen. Via heats waarbij met een Knock out systeem wordt gewerkt, moeten de deelnemers de finale zien te halen. Spektakel gegarandeerd!

Bikkelen op de langere afstanden 
Zondag is het de beurt aan obstaclerunners met de lange adem; De Fisherman’s Friend Strong-12 en Fisherman’s Friend StrongmanRun ‘The Original’, van respectievelijk 12 en 21 km. Op een parcours dat bestaat uit één lange ronde krijgen ze te maken met diverse soorten ondergrond, hoogteverschillen, moddersloten en natuurlijk veel uitdagende obstakels.

Publieksevenement 
De Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges is een mix van sport en fun én een kijkspektakel voor het publiek. Via een fietsroute langs de hotspots, kan het publiek de runners volgen en aanmoedigen en genieten van muziek, horeca en vermaak.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!