Finalisten Young Business Award 2017 bekend Finalisten Young Business Award 2017 bekend
Back Back Nieuws

Finalisten Young Business Award 2017 bekend

04 mei 2017

Een spectaculaire tweede halve-finale van de Young Business Award. De zes deelnemende startups: Watermelon Messenger, Inkless, Media Distillery, plugify, CC Diagnostics en Storage Share haalden gezamenlijk al voor 2,9 miljoen euro groeigeld op. Zij hadden in theater De Tamboer elk slechts zestig seconden de tijd voor hun elevator pitch, gevolgd door een vragenvuur van de kritische jury en het 200-koppig publiek. Het derde en vierde finale-ticket voor de Young Business Award 2017 werd bemachtigd door Media Distillery en Inkless.

Doorzettingsvermogen en ambitie

Het niveau in theater De Tamboer lag ontzettend hoog. Alexander Wijninga werd met zijn startup Watermelon één jaar geleden door Sprout uitgeroepen tot de meest veelbelovende jonge ondernemer van Nederland (2016). Kort daarna, binnen één maand, ging de startup van Wijninga failliet doordat niemand minder dan Whatsapp de klantenservice (die via Whatsapp verliep) blokkeerde. In het halve jaar daarna ontwikkelde de startup een nieuwe methode voor de klantenservice 4.0 en haalde het een investering van maar liefst 1,5 miljoen euro op. Niet alleen Watermelon viel bij het publiek in de smaak. Ook Local hero Storage Share kreeg een luid applaus van het Hoogeveens publiek. De startup haalde kort na de oprichting in Hoogeveen een investering op van ongeveer een halve ton, waarna de startup naar Londen verhuisde om deel te nemen aan een accelerate programma.

Pitch-queen

De beste pitch van de avond was van pitch-queen Eline Leijten (startup Plugify). Een paar maanden geleden won ze ook al vol trots het NK-pitchen in Amsterdam. Haar elevator-pitch was ijzersterk, maar dat was niet het enige beoordelingscriterium van de vijfkoppige jury. Ze wist geen ticket voor de finale te bemachtigen.

Finalisten maken zich op voor slotduel

De winnaars van de tweede halve-finale waren uiteindelijk Media Distillery en Inkless. De twee kersverste finalisten kunnen zichzelf gaan klaarmaken voor het slotduel van de Young Business Award 2017 op dinsdag 6 juni. Hier gaan ze de strijd aan met de twee finalisten (Parkeagle en Jake Food) van de eerste halve-finale en de winnaar van de publiekswild-card (wordt later bekend). Het belooft een zinderende eindstrijd te worden. Jort Kelder presenteert de finale in het Atlas Theater en prins Constantijn van Oranje zal namens StartupDelta een inspiratiepitch houden over Nederland als startupland.

De finale van de startupcompetitie is op dinsdag 6 juni in het Atlas Theater in Emmen. Aanmelden als bezoeker kan via de website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!