Back Back Nieuws

Finalisten 11e editie Columbus Trophy bekend

08 december 2014
De finalisten van de 11e editie van de Columbus Trophy zijn bekend. De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een succesvolle ondernemer die actief is als leverancier aan de hospitality of een innovatief hospitality concept heeft ontwikkeld. De Columbus Trophy is een initiatief van Mise en Place en MECC Maastricht, en wordt georganiseerd door Servicecenter 4Hospitality.

Focus
In tegenstelling tot vergelijkbare awards in Europa focust de Columbus Trophy niet alleen op het product of de dienst, maar vooral op de ondernemer erachter. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige drive en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trophy is een steun in de rug en een stimulatie om door te zetten.

Groei
In de afgelopen 10 jaar is de Columbus Trophy volwassen geworden. Het begon als een regionale prijs in Zuid Nederland, inmiddels dingen bedrijven uit heel Europa mee naar deze felbegeerde prijs. De winnaar ontvangt internationale erkenning en een aanmoedigingsprijs van €2.500,-. Dit jaar kwamen 50 aanmeldingen binnen, waarvan 20 bedrijven werden genomineerd.

De geselecteerde 20 kandidaten ontvingen een vragenlijst, schreven een motivatiebrief en leverden hun CV aan. Vervolgens koos de vakjury tien finalisten die zich in november aan de jury presenteerden. Industriebank LIOF voegde daar middels hun wildcards twee finalisten aan toe. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Food Executive Europe (FXE), op 9 en 10 februari 2015 in Maastricht. Alle finalisten presenteren zich daar. De finalisten zijn:

Biotrans AG, Fritz Schneider uit Zwitserland: foodwaste processor.
Flammkuchen.nl, Alex Klein uit Nederland: food concept uit de Elzas.
ICO Catering, Ismail Cuneyt Oktay uit de UK.: Honeyspoon.
Miracle Ice, Henk Prenger uit Nederland: binnen 2-3 minuten een ijs cocktail in de Ice Pan.
Momice, Rutger Bremer uit Nederland: mobiele website voor evenementen.
RestOcheck, Igor Sleuwaegen uit België: gasttevredenheid meten & managen.
StableTable, Sven Henningsson uit Zweden: zichzelf stabiliserende tafels.
Tuck-Tuck, Stephan Di Gallo uit Zwitserland: mobiel cateringconcept.
V2C Gin, Ad Pfennings, Nederland: Nederlandse gin.
Variosmart, Michiel Savelsbergh uit Duitsland: mobiel tapwater systeem.
Geho B.V. (LIOF Wildcard), Peter Pijls uit Nederland: nieuwe voedsel concepten.
Inter-Solution, Klaas Jan van ’t Wout uit Nederland: afbak vlaaien.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!