Back Back Nieuws

Fietsstad nummer 1 krijgt Rabo Cycle Tour Amsterdam

31 januari 2011
De Giro Toertocht Amsterdam was afgelopen jaar met bijna 6.500 deelnemers het geslaagde side event van de Giro d'Italia. Zondag 15 mei krijgt deze toertocht op veler verzoek een passend vervolg met de Rabo Cycle Tour Amsterdam.

 

Hét fietsevenement

Amsterdam, 's werelds nummer 1 fietsstad, is ook nu de start- en finishplaats van een evenement dat moet uitgroeien tot hét fietsevenement van de Randstad. Organisator Le Champion is er trots op dat Rabobank Amsterdam en woningontwikkelaar en belegger Amvest zich herkennen in deze ambitie en zich voor een periode van drie jaar als respectievelijk hoofd- en titelsponsor en hoofdsponsor hebben verbonden aan dit evenement.

 

Bijdrage aan goed doel

Tijdens de Rabo Cycle Tour Amsterdam staat de beleving van de deelnemers centraal. Maximaal 5.000 toerfietsers kunnen zich vanaf dinsdag 8 februari tot en met maandag 25 april online inschrijven op www.rabocycletouramsterdam.nl. Alle deelnemers worden opgeroepen om een bijdrage te doen aan (S)Cool on Wheels. Een goed doel dat zich inzet om kinderen (met en zonder handicap) bekend en vertrouwd te maken met de gehandicaptensport.

 

Succesfactoren 'Giro' krijgen vervolg

Afgelopen jaar waardeerden de deelnemers aan de Giro Toertocht Amsterdam het evenement met een 8,4. De gezellige sfeer, waarin je samen met vrienden en collega's op een ontspannen manier een sportieve prestatie kon leveren, viel met name bij de renners in de smaak. Juist deze succesfactoren zorgden voor de intense beleving, die ook de Rabo Cycle Tour Amsterdam zal typeren.

 

Amsterdamse tongval

In plaats van de Italiaanse Giro voert dit jaar het thema Amsterdam de boventoon. Live muziek optredens met de Amsterdamse tongval, een lokale verrassing uitgedeeld door Amsterdamse Ronde Missen, deelname van bekende Amsterdammers en de hoofdstedelijke gezellig- en eigenzinnigheid geven het evenement een geheel eigen karakter.

 

Businessarrangement

Vaste ingrediënten zoals rustpunten onderweg met fietsreparatieservice, catering, EHBO en ravitaillering ontbreken niet. Ook is er de mogelijkheid om een AGU-wielershirt in eventstijl te bestellen. Een shirt dat in limited edition ook verkrijgbaar zal zijn op de fietsmarkt bij de finish. Voor bedrijven is er een speciaal businessarrangement met diverse extra's, waaronder hospitality na afloop.

 

Afstanden

Op het programma staan afstanden van 150, 100, 70 en 40 km. De deelnemers volgen routes, die voor een groot deel voortborduren op het populaire parcours van de Giro Toertocht Amsterdam. Een parcours dat de renners meeneemt over fietsvriendelijke routes langs toeristische highlights en door de mooie natuur van het Noord-Hollandse landschap.

 

Meer informatie is te vinden op www.rabocycletouramsterdam.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!