Back Back Nieuws

Fields of Rock en Arrow Rock naar evenemententerrein Walibi World

14 december 2006
Het Evenemententerrein Walibi World, gelegen naast het gelijknamige attractiepark, presenteerde vandaag haar evenementenprogramma van 2007. Met de komst van Fields of Rock, het Arrow Rock Festival en daarnaast een tweede Conferentie van de Opwekking staan er in totaal acht spectaculaire evenementen op de kalender van 2007.

Nadat al eerder bekend werd dat Fields of Rock op 16 en 17 juni naar het Evenementen-terrein zou komen, is nu ook het publiek van Arrow Rock festival op zaterdag 30 juni in Biddinghuizen te verwelkomen. Dit rock evenement, dat in het verleden headliners als Roger Water, Status Quo en Deep Purple programmeerde, verhuist na 4 jaar van Lichtenvoorde naar het Evenemententerrein Walibi World. Beide evenementen combineren een middag- en avond live muziek programma met een festivalcamping voor een gedeelte van de bezoekers.

Stichting Opwekking programmeert eind juli het nieuwe festival New Wine in Biddinghuizen. De Stichting heeft een jarenlange traditie in de omgeving door de organisatie van de Pinksterconferentie dat jaarlijks een kleine 50.000 bezoekers naar Flevoland trekt. New Wine begint klein met naar verwachting 2.500 bezoekers. Het is op dit moment nog onduidelijk wat er met Campzone gaat gebeuren, deze beslissing valt wel voor het einde van het jaar.

Net als vorig jaar keren de Pinksterconferentie, het Megatruck Festival, Automaxx en Lowlands terug naar het Evenemententerrein van Walibi World. Automaxx Summeredition vindt komend jaar plaats van 13 t/m 15 juli. Het Megatruck Festival wordt verplaatst naar het derde weekend van september. Lowlands is het festival met de langste traditie in Flevoland. Komend jaar wordt alweer de 15e editie van ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ georganiseerd van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus.

Het Evenemententerrein Walibi World heeft een permanente ‘Evenementen’ bestemming en beschikt over een milieuvergunning waarin de geluidsbeperkingen zijn vastgelegd. Alle genoemde evenementen in 2007 voldoen aan alle eisen van deze vergunning. Walibi World en de Gemeente Dronten zien er bij de organiserende partijen in de voorbereiding en de uitvoering streng op toe dat de normen niet overschreden worden. Aangezien er al een jarenlange samenwerking is met Mojo Concerts, Loc 7000 en Stichting Opwekking is er volledig vertrouwen vanuit de Gemeente en Walibi World dat aan alle eisen ruimschoots wordt voldaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!