Fieldlab Testfestivals in Biddinghuizen goed verlopenFieldlab Testfestivals in Biddinghuizen goed verlopen
Back Back Nieuws

Fieldlab Testfestivals in Biddinghuizen goed verlopen

23 maart 2021

De door Fieldlab georganiseerde testevenementen in Biddinghuizen hebben na een week uitstel afgelopen weekend plaatsgevonden. Het waren de eerste evenementen sinds anderhalf jaar die op Walibi’s festivalterrein plaatsvonden met 1.500 mensen.

Mondkapjes in de weg

Net zoals bij de testfestivals van twee weekenden terug, vielen de dance- en popfestivals van 20 en 21 maart goed bij de bezoekers. Alle aanwezigen waren van tevoren getest en droegen een tag waarmee de bewegingen, contacten en onderlinge afstand tussen de bezoekers werden gemeten. Het dragen van mondkapjes was verplicht maar niet iedereen hield zich hieraan. Bezoekers gaven aan dat ‘het in de weg zat als je bier aan het drinken was’.

Risico verwaarloosbaar

‘Ik had dat wel verwacht, het is niet erg. Iedereen is getest, het risico is verwaarloosbaar’, meldt Tim Boersma, de woordvoerder van Fieldlab Testevenementen. Jean Paul Gebben, de burgemeester van Dronten, was ook tevreden met de festivals. ‘Ik ben ontzettend blij en trots. We praten over een testevenement met meer publiek en overnachting.’

‘Het geeft ons de kans om meer mogelijk te maken’

Hoofdonderzoeker van het Fieldlabs Testprogramma, Andreas Voss, vindt het vooraf testen heel belangrijk voor de testevenementen. ‘Het geeft ons de kans om nog vóór iedereen in Nederland is gevaccineerd, alweer meer mogelijk te maken.’

Uitslagen over drie weken bekend

Bij de voorafgaande Fieldlab Testevenementen waren er weinig besmettingen gemeld. Voss vermoedt dat zij die wel corona opliepen, het virus wellicht misschien thuis hebben opgelopen. Voss vindt ook dat pre-testen gebruikt kunnen worden voor andere activiteiten, zoals theater en bioscopen. De uitslagen van de festivals worden over drie weken bekend gemaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!