Fieldlab Evenementen start proeven in tweede helft januariFieldlab Evenementen start proeven in tweede helft januari
Back Back Nieuws

Fieldlab Evenementen start proeven in tweede helft januari

09 december 2020

Goed nieuws voor de evenementenbranche: in de tweede helft van januari wordt er getest met Fieldlab Evenementen. Dinsdagavond heeft Fieldlab groen licht gekregen voor de organisatie van enkele pilot evenementen in januari. De voorwaarde dat de regio waarin het evenement bevindt in stadium waakzaam moet zijn, is hierbij losgelaten. Het betreft een optreden van Guido Weijers, een zakelijk evenement in de vorm van een congres in Jaarbeurs Utrecht en wedstrijden van N.E.C. en Almere City FC.  

Proefevenementen

Er zijn verschillende evenementen waarmee Fieldlab aan de slag gaat. Zo treedt Guido Weijers in de tweede helft van januari op voor 500 personen in het Beatrix Theater in Utrecht. Daarnaast zijn er volgende maand vijftienhonderd supporters toegestaan bij voetbalwedstrijden van NEC en Almere City. De bezoekers van deze drie evenementen worden in groepen verdeeld. Bij het optreden van Guido Weijers worden de bezoekers in twee groepen van 250 personen gesplitst. Deze groepen krijgen allebei andere maatregelen en gedragsvoorschriften voorgeschoteld welke worden onderzocht. Denk bijvoorbeeld aan een groep die een mondkapje draagt en afstand houdt en een groep die dat niet doet. Bij de voetbalwedstrijden, worden de NEC fans in groepen van 250 personen verdeeld en de Almere City fans in drie groepen van 500 supporters. Het vierde Fieldlab Evenement is een zakelijk congres in de Jaarbeurs Utrecht. Daarnaast komen er nog twee concerten in de Ziggo Dome als proef en twee festivals op het Lowlands/Defqon-terrein in Biddinghuizen. Deze concerten en festivals zijn een vervolg op de eerder genoemde evenementen in januari.

Negatief geteste proefpersonen

Bij de evenementen zullen negatief geteste proefpersonen aanwezig zijn. Alle deelnemers overleggen een negatieve coronatest van maximaal 48 uur oud. Aan de deur wordt door middel van steekproeven gewerkt met verschillende sneltests. Na afloop wordt iedereen gevraagd om tien dagen na afloop kwetsbare groepen te vermijden. Mensen binnen kwetsbare groepen worden gevraagd niet deel te nemen aan de experimenten. Als iemand binnen drie weken na een proefevenement een besmetting oploopt, dan wordt er gevraagd dat te melden. Zo kan de bron van besmetting achterhaald worden. De kaarten voor de proefshow van Weijers kunnen binnenkort gekocht worden. De kaarten voor de voetbalwedstrijden worden waarschijnlijk verloot onder de seizoenkaarthouders. De proefpersonen voor het zakelijk congres worden uitgenodigd. Over het concert en dace-event in Ziggo Dome en de twee openluchtfestivals is nog niks duidelijk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!