FG Live in Heerhugowaard krijgt vuurdoop als poppodiumFG Live in Heerhugowaard krijgt vuurdoop als poppodium
Back Back Nieuws

FG Live in Heerhugowaard krijgt vuurdoop als poppodium

27 januari 2023

FG Live beleeft zondag 29 januari zijn vuurdoop als poptempel van Heerhugowaard. Op de locatie, waar voorheen de Waerdse Tempel gevestigd was, organiseert de huidige eigenaar van het pand een bedrijfsfeest. Honderden genodigden van FG-Groep, moederbedrijf van succesformules in de sanitair- en keukenbranche, dansen in de grote zaal waar eerder gerenommeerde bands als De Dijk en Golden Earring speelden.

Het bedrijfsfeest is een voorproefje van de plannen die eigenaar FG-Groep voor ogen heeft. Nog dit jaar moeten de eerste concerten gehouden worden in de poptempel. Als het zo ver is, dan is dat een hoogtepunt voor het bedrijf dat zijn kantoor in oktober 2020 vestigde in Heerhugowaard, na een verbouwing van het pand. Fred Grifhorst, oprichter van FG-Groep: ‘Wie wel eens in de Waerdse Tempel is geweest, herkent het bijna niet meer terug. Er is een volledig nieuwe geluidsinstallatie en lichtinstallatie geplaatst en de akoestiek is sterk verbeterd.’ 

Bekende artiesten

De officieuze opening van de poptempel wordt gevierd met een scala aan bekende artiesten. Mart Hoogkamer, Gerard Joling, DJ La Fuente, Gebroeders Ko en The Partysquad betreden het podium tijdens het bedrijfsfeest. Of zij later dit jaar ook in de concertplanning worden opgenomen is nog even afwachten, aldus Grifhorst. ‘Wij zijn nog in gesprek met de gemeente Dijk en Waard over de alcohol- en exploitatievergunning.’ 

Naar verwachting wordt die vergunning binnenkort verleend aan eigenaar FG-Groep, waarna die meer bekend kan maken over de planning voor dit jaar. Als het zover is, dan is de regio Heerhugowaard een multifunctioneel poppodium rijker waarin ruimte is voor in totaal tweeduizend bezoekers. Enkele jaren na het sluiten van de Waerdse Tempel wordt de locatie zo in ere hersteld. 

Over FG-Groep

FG-Groep is de gemeenschappelijke noemer voor een ambitieuze groep bedrijven in onder meer de sanitair- en keukenbranche. Sanisale, Keukensale en Sanidump zijn voor het grote publiek de bekendste succesformules. Het franchisebedrijf bestaat uit bijna 150 vestigingen in Nederland, België en op Curaçao. Daarnaast heeft FG-Groep een vastgoedtak en een evenemententak. Het bedrijf is sinds oktober 2020 gevestigd in de voormalige poptempel van Heerhugowaard op het strand van Luna.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!