Festivalorganisatie DGTL wint FestX Award in Las VegasFestivalorganisatie DGTL wint FestX Award in Las Vegas
Back Back Nieuws

Festivalorganisatie DGTL wint FestX Award in Las Vegas

14 december 2017

Festivalorganisatie DGTL heeft in Las Vegas een prijs gewonnen voor hun op sustainability gerichte Revolution program. 

Vooruitloper op het gebied van groene muziekevents

Het team uit Amsterdam heeft dinsdag hun vijfde award in een sustainability categorie opgehaald. Ditmaal op een conferentie in Las Vegas waar DGTL’s reputatie als een van ‘s werelds vooruitlopers op het gebied van groene muziekevenementen weer werd bevestigd. 

FestX Awards

Het festival won de award voor Outstanding Green Event tijdens de FestX Awards in Las Vegas; hiervoor waren 57 finalisten geselecteerd in uiteenlopende categorieën. Het is niet de eerste keer dat DGTL in de prijzen valt met hun Revolution program, zo won het onlangs de DAM prijs voor de meest sustainable ondernemer van Amsterdam alsook de Premios Fest award voor de Most Sustainable Festival in Spain in oktober en een Greener Festival Award in 2016. Ook maakten ze deel uit van de winnende delegatie die Amsterdam vertegenwoordigde op de World Smart City Awards eerder dit jaar. 

Revolution manifest

Het Revolution manifest van DGTL is in 2015 gelanceerd. Met deze unieke focus op duurzaamheid en innovatie onderscheidt de festivalorganisatie zich van het grote aanbod aan festivals. Zo streeft de organisatie ernaar om in 2020 het eerste circulaire festival ter wereld te zijn dat volledig afval- en uitstootvrij is. Verschillende initiatieven zoals het vlees-vrij maken van al het eten, het gebruik van een hard cup rotatiesysteem, het maken van alleen duurzame merchandise, het recyclen van de urine voor het maken van kunstmest en het inwisselen van hun afval-plan voor een grondstoffen-plan, zijn slechts enkele voorbeelden waarmee ze deze aanprijzingen verdiend hebben.

DGTL organiseert edities van het geprezen electronic music festival in Amsterdam, Barcelona, São Paulo en Tel Aviv.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!