Festivalbedrijf start Blije BubbelFestivalbedrijf start Blije Bubbel
Back Back Nieuws

Festivalbedrijf start Blije Bubbel

05 februari 2021

Het Nijmeegse bedrijf De Schoenfabriek dat normaliter festivals organiseert lanceerde 4 februari De Blije Bubbel, een nieuw initiatief om het leven thuis vrolijker te maken.

De Schoenfabriek vond het tijd voor een positief geluid op het moment dat mensen het moeilijker krijgen met de lockdown maatregelen. De Blije Bubbel deelt via Facebook en Instagram elke dag een tip. Dit zijn filmpjes, kunst, concerten, podcasts en dingen om thuis te doen zoals een goocheltruc of schilderworkshop. 'Wij schotelen mensen mooie, inspirerende en grappige dingen voor. En kan dat niet op een festival, dan doen we dat bij de mensen thuis', zegt Ellis Moesker die sinds enkele jaren werkzaam is bij De Schoenfabriek.

Sinds de lockdown van maart vorig jaar zijn de werkzaamheden van het evenementenbureau helemaal weggevallen. Normaliter zijn ze drukdoende met het inrichten van uiteenlopende events en festivals zoals Zwarte Cross, Paaspop en Festival op ’t Eiland. 'Wij zorgen voor sfeer en beleving in de vorm van theater en inrichting, dat de laatste jaren een steeds grotere rol inneemt op festivals', legt Ellis uit. 'Daarvoor moet je steeds blijven vernieuwen en weten waar je publiek blij van wordt.'

Toen de festivalwerkzaamheden abrupt wegvielen heeft het bureau afgelopen zomer met enkele festivalleveranciers pop-up camping De Wereld georganiseerd. Sindsdien is het door strengere maatregelen niet meer mogelijk om een evenement te organiseren. Maar het creatieve bureau is niet bij de pakken neer gaan zitten. De Schoenfabriek heeft een paar ideeën op de plank liggen die zodra de overheid het toelaat te kunnen worden uitgevoerd. Zelfs met 1,5-meter afstand. Moesker besluit met de wens dat De Blije Bubbel niet al te lang hoeft te bestaan zodat we hopelijk snel weer naar buiten kunnen. Maar tot die tijd is dit een initiatief waar je blij van wordt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!