Festival 'Uit Het Gareel' kijkt uit naar eerste editie Festival 'Uit Het Gareel' kijkt uit naar eerste editie
Back Back Nieuws

Festival 'Uit Het Gareel' kijkt uit naar eerste editie

05 april 2018

Den Haag is een nieuw kunst en muziekfestival rijker: 'Uit Het Gareel'. Op 3 mei worden 3 uitgaansgelegenheden in de binnenstad van Den Haag omgetoverd tot expositieruimte met muziek. In het Paardcafe, Beergarden en Bleyenberg worden deze avond kunstexposities geopend van bekende en onbekende Haagse kunstenaars.

Van 'gek idee' tot festival

Het Haagse kunst en muziekfestival is tot stand gekomen in samenwerking met Fonds 1818 en muziekcentrum PIP. Om jonge idealisten te helpen hun (maatschappelijke) doelstellingen te bereiken organiseerde Fonds 1818 in samenwerking met muziekcentrum PIP een pitchavond voor jonge Hagenaars. De winnaars van die pitch wonnen een geldbedrag om hun doelen te ondersteunen. Een van die winnaars was organisator van 'Uit Het Gareel' Frederique de Zeeuw. 'Ik heb een tijd door Zuid Afrika gereisd en ik ben daar aangestoken met het 'First Thursday' virus. Elke eerste donderdag van de maand staat de stad op zijn kop, zijn er kunstexposities geopend en is er overal muziek. Ik vond het geweldig. Toen ik hoogte kreeg van de pitchavond van Fonds 1818 heb ik mij op de bonnefooi ingeschreven met de gedachte: 'Ik kan het altijd proberen.' En nu staan we hier met nog een maand te gaan tot het festival. Ik kan niet wachten.' Aldus Frederique de Zeeuw. 

Haagse kunstenaars 

Kunst van de Haagse kunstenaars Gordon MeulemanJawgemErwin VerkadeJulie de Ruijter (zie foto) en Studio Dario is tijdens deze opening, en op sommige plekken zelfs langer, te bezichtigen. De stijlen van de kunstenaars zijn zeer uiteenlopend; van fotografie tot illustraties en schilderijen. Ieder hun eigen concept en idee aangepast op hun specifieke locatie.

Haagse muzikanten 

Techno en House hitjes zijn te horen van Noumé en Karim die een de hele avond in Bleyenberg draaien, op discohitjes van Dunja en Toya kan gedanst worden in Beergarden en in het Paardcafé komt aanstormende band Muji Roux spelen waarna Haagse, nu al legendes, Boaz en Milo komen draaien op de afterparty. 

Het evenement is gratis toegankelijk. Neem voor meer informatie een kijkje op de facebookpagina van het event: Uit Het Gareel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!