Festival: UB40 viert 40-jarig jubileum tijdens Reggae RotterdamFestival: UB40 viert 40-jarig jubileum tijdens Reggae Rotterdam
Back Back Nieuws

Festival: UB40 viert 40-jarig jubileum tijdens Reggae Rotterdam

12 april 2019

Reggae Rotterdam heeft de wereldberoemde Britse band UB40 gestrikt voor de 3e festivaleditie deze zomer. Speciaal in het kader van het 40-jubileum betreedt de band, bekend van hits als 'Red Red Wine' en 'Kingston Town', op zondag 28 juli de bühne in het Kralingse Bos. Reggae Rotterdam is het enige buitenfestival in Nederland dat tijdens de '40th Anniversary-Tour' aangedaan zal worden. 

Na een succesvolle editie in 2018, met onder andere een slotoptreden van de legendarische Jimmy Cliff, maakt Reggae Rotterdam zich op voor een nieuwe festivaleditie met een veelbelovende line-up van grote nationale en internationale artiesten. Met de komst van UB40 maakt het festival vandaag de eerste de eerste naam bekend. De energieke optredens van de Britse reggae 'hit machine' staan garant voor 'a trip to memory lane' met hits als '(I Can't Help) Falling in Love With You en natuurlijk 'Red Red Wine'.

'We willen een breed georiënteerd reggae evenement realiseren in Rotterdam met nog meer beleving voor jong en oud,' aldus de organisatie. 'Verwacht dus veel bekende nationale en internationale top reggae, danchehall, dub en popartiesten. 'One love en unity' staat dit jaar centraal op het festival. Dit zal terug te zien en te voelen zijn in de aanloop naar en op het gehele festival. Zeer binnenkort maken we meer namen bekend.'

Kralingse Bos transformeert tot 'Reggae Beach'

Het Kralingse Bos is wederom de setting van het festival. De festivallocatie, dat ruimte biedt aan meer dan 18.000 festivalbezoekers, zal door Rotterdamse kunstenaars en het creatieve bureau Venour worden omgetoverd tot een ware reggae oase. Het terrein wordt getransformeerd tot een groot attractiepark waar het publiek in hangmatten kan relaxen op een "reggae beach" en mee kan jammen met de Reggae Rotterdam huisband. 'We willen een unieke sfeer creëren waarbij bezoekers zich voor even in Kingston Jamaica wanen!' aldus de organisatie.

Drie area's

Reggae Rotterdam bestaat uit drie muzikale area's. Op de MainStage staan charismatische reggae legendes, de DancehallStage brengt swingende bubbelig en dancehall pioniers en op het terrein zijn diverse soundsystems aanwezig met doordringende dubmuziek. Ook kan het publiek genieten van gevarieerde gerechten in een groots opgezet foodcourt met eten uit alle windstreken. Voor de kleine reggae liefhebbers is er een Kids Area met zwembad en spelletjes georganiseerd door het Jeugd Fonds Cultuur Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!