Festival 'Turning East' groot succesFestival 'Turning East' groot succes
Back Back Nieuws

Festival 'Turning East' groot succes

27 november 2017

Het Koninklijk Concertgebouw kijkt terug op een zeer geslaagde editie van Turning East,  het zesdaagse festival met muziek uit het gebied van Marokko tot Iran.

Muziek uit het Midden-Oosten

Veel concerten waren uitverkocht. Enkele hoogtepunten uit het festival waren de twee edities van SOUK met sterzangeres Asma Lmnawar, het optreden van het Amsterdams Andalusisch Orkest met zangeres Abir El Abed,  een concert van de Libanese zanger Melhem Zein en het programma Caravan met Julian en Bart Schneemann. Turning East werd bezocht door een divers en enthousiast publiek. Ook in 2018 blijft muziek uit het Midden-Oosten deel uitmaken van de programmering van Het Concertgebouw.

Waardevolle aanvulling

Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: ‘Het Concertgebouw is van en voor iedereen, al bijna 130 jaar. Dat was voor ons reden om onze toch al brede programmering verder uit te breiden met muziek uit het Midden-Oosten en Noord Afrika. Het grote enthousiasme van de bezoekers en het gevarieerde publiek dat een of meer concerten heeft bezocht, sterkt ons in de gedachte dat deze programmering een waardevolle aanvulling is op ons concertaanbod.’

Programmering

Van 20 tot en met 25 november 2017 stond Het Concertgebouw volledig in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Behalve muziek waren er ook East Meets West Talks en rondleidingen, was er een fototentoonstelling en kon de Arabische keuken worden geproefd.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!