Festival Simmerdeis: duurzaam programma met oog voor de toekomst Festival Simmerdeis: duurzaam programma met oog voor de toekomst
Back Back Nieuws

Festival Simmerdeis: duurzaam programma met oog voor de toekomst

14 juni 2023

Duurzaamheid gaat niet alleen over groen: het milieu, maar vooral ook over sociale cohesie in de samenleving. Simmerdeis van De Lawei initieert met het festival ontmoetingen en zorgt voor verbinding tussen bezoekers. Het resultaat is een beter begrip voor elkaar. Hoe beter je je buren kent en hoe meer je ze respecteert, hoe duurzamer we met elkaar kunnen samenleven.

Programmaonderdelen die verbinding centraal stellen

Met de voorstelling ‘Bankcontact’ van Compagnie Krak gaat Simmerdeis verbinding met het publiek aan. Vrijwilligers uit Smallingerland nodigen toevallige voorbijgangers uit om samen met hen een bankje te bouwen en erop te zitten. Er ontstaat een gesprek. Ze luisteren, ze geven aandacht en zijn aanwezig, later komen zij samen op het festivalterrein. Textiel vormgeefster en theatermaker Mariken Biegman droomt ervan om met haar ‘droomdeken’ mensen met elkaar te verbinden. ‘Een manier om dat te doen, is om mensen samen iets te laten maken en elkaar te ontmoeten. Dit doet zij op Simmerdeis met de interactieve installatie ‘Het Haak In Café’, waarbij festivalbezoekers samen een grote droomdeken gemaakt uit gehaakte bloemen maken en onderling hun dromen uitwisselen.

Simmerdeis staat open voor haar omgeving

Simmerdeis streeft er als festival naar om zo duurzaam mogelijk te zijn, zowel in organisatie als in programmering. Nieuw dit jaar is het gebruik van gerecyclede ecomunten. Het hergebruik van materialen wordt doorgevoerd in de aankleding van het algehele terrein en specifiek in De Tuin Der zintuigen. Tijdens het festival kunnen kinderen met gerecycled hout hun eigen Sjimmie (de koe) bouwen.

 

Foto: Siese Veenstra

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!