Back Back Nieuws

Festival Mundial dit jaar GROENER

27 mei 2015
Festival Mundial is vorig jaar gestart met Groen, Groener, Groenst. Een 3-jaren plan om een afvalvrij en schoon festival te worden. Een festival waarbij het onvermijdelijke afval weer zoveel mogelijk omgezet kan worden naar grondstoffen. 27 en 28 juni staat het festival in teken van het tweede projectjaar, ‘Groener’.

AfvalToren en B-E-N-D-E
Tijdens het festivalweekend worden de bezoekers op een bijzondere manier in aanraking gebracht met afval. Afgedankte materialen kunnen vaak nog op verrassende manieren gebruikt worden! Dat is wel te zien aan De AfvalToren, het succesnummer van vorig jaar. Deze toren, in samenwerking met de ASN Bank, is geheel gemaakt van restmaterialen. Kinderen kunnen naar boven klimmen, hun afval in de juiste container gooien en weer naar beneden roetsjen op de glijbaan. Daarnaast komen de bezoekers overal op het terrein verrassende afvalweetjes tegen. Wist je bijvoorbeeld dat er in 200 telefoons genoeg goud zit voor één trouwring? Nieuw dit jaar is de B-E-N-D-E, een club die van restmaterialen waanzinnige dingen maakt. Samen met creatieve aanpakkers uit de Spoorzone maken zij voor Festival Mundial de bewegwijzering, het meubilair en een indrukwekkende entreepoort.

Aandacht en beleving
Samen met de Gemeente Tilburg en De AfvalSpiegel werd vorig jaar het initiatief genomen om in drie jaar tijd tot een schoon en afvalvrij Festival Mundial te komen. Tijdens de eerste editie kon je niet om Groen, Groener, Groenst heen. Ook dit jaar staat de beleving voor bezoekers centraal. Daarnaast is vooruitgang boeken met leveranciers en horeca een belangrijk speerpunt.

Er is dit jaar speciale aandacht voor het gebied rondom het festivalterrein in de Spoorzone. Vorig jaar was het terrein schoon maar de wegen ernaartoe en de parkeerplaats waren dat niet. Aan die plekken wordt dit jaar nadrukkelijker aandacht besteed.

Foto: Dolph Cantrijn

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!