Festival Classique trekt duizenden bezoekersFestival Classique trekt duizenden bezoekers
Back Back Nieuws

Festival Classique trekt duizenden bezoekers

04 juli 2017

Festival Classique kijkt terug op zeer geslaagde elfde editie. Het festival dat van 15 t/m 25 juni 2017 plaatsvond in Scheveningen trok duizenden bezoekers. 'Het was voor ons extra spannend dit jaar', zegt festivaldirecteur Annemarie Goedvolk. 'Nooit eerder programmeerden we zoveel nieuwe voorstellingen, coproducties en premières. Het artistieke niveau was zeer hoog en we hebben ons publiek opnieuw kunnen verrassen. We ontvingen veel positieve reacties en gaan op de ingeslagen weg verder. Ook de Reuzenradconcerten komen volgend jaar terug, op grotere schaal zelfs.' Mede dankzij het prachtige zomerweer in de eerste week trok Festival Classique meer bezoekers dan vorig jaar.

Het aanbod was zeer uiteenlopend. Zo ging in de Lourdeskerk SIMEON in première, een hedendaagse Indiase dansvoorstelling gebaseerd op muziek van Simeon ten Holt. SIMEON reflecteert op de druk van het dagelijkse leven in de huidige tijd en liet een diepe indruk achter op het publiek. Schubert in Scheveningen, eveneens een première, was juist humoristisch en verrassend locatietheater. Het concert begon in de hal van de Visafslag en eindigde met vijf verliefde zangers die per schip de haven verlieten. De grootse voorstelling Movement vertelde het verhaal van de door Michael Barnaart van Bergen ontworpen Mondriaanjurk en was bovenal een eerbetoon aan Piet Mondriaan.

Kurzaal

Opvallend was ook het grote aantal reacties op de Kurzaal van het Kurhaus. Annemarie Goedvolk: 'Zowel het publiek als de musici waren wederom onder de indruk van de allure en grootsheid van de zaal. Ze waarderen het dat de Kurzaal, met z'n rijke muziekverleden, dankzij Festival Classique weer de glans terugkrijgt van de hoogtijdagen van weleer.'

Volvo Ocean Race

In 2018 vindt Festival Classique plaats van 14 t/m 24 juni. Aansluitend, op donderdag 28 juni, verzorgt het festival samen met het Residentie Orkest een avondvullend programma op het openluchtpodium van de Volvo Ocean Race, tijdens de festiviteiten rondom de finish van de race in Scheveningen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!