Festifoort Festival betrekt CultuurhuisFestifoort Festival betrekt Cultuurhuis
Back Back Nieuws

Festifoort Festival betrekt Cultuurhuis

07 november 2018

Festifoort Festival is een nieuwe huurder van een ruimte in het Cultuurhuis. Deze week tekende directeur Rowan Frijhoff een contract voor een jaar op het kantoor van Harold Warmelink, directeur van Flint. Beide partijen werken al regelmatig samen o.a. rond de Kei Foute Party die Frijhoff twee keer per jaar in Flint organiseert. Met deze overeenkomst is Festifoort de vijfde partij die ruimte in het Cultuurhuis huurt. Flint is beheerder van het gebouw.

Flint heeft samenwerkingsverbanden met bedrijven, veelal uit de regio, die cultuur een warm hart toedragen. Harold Warmelink licht toe: 'Festifoort Festival organiseert evenementen die een heel nieuwe publieksgroep de weg naar Flint laat vinden. We verheugen ons dan ook op deze nieuwe fase in onze verbintenis als huurder in het Cultuurhuis.'

Samen optrekken bij het bereiken van jongeren

Flint en Festifoort zien de collaboratie als een uitgelezen kans om elkaar te versterken. Rowan Frijhoff legt uit: 'Beide organisaties zijn gespecialiseerd in het bieden van een avond uit, maar in verschillende disciplines. Nu bundelen we onze krachten om een breder publiek te bedienen.'

Kei Foute Party & Festifoort Festival

Festifoort Festival B.V. is de organisatie achter het gelijknamige Festifoort Festival en ook de Kei Foute Party's. Het jaarlijks terugkerend zomerfestival trekt elke editie ruim 3.000 Dance liefhebbers. Met drie podia en een uitgebreid randprogramma onderscheidt het zich van andere festivals als gezellig, gek en intiem. Tijdens de Kei Foute Party in de AFASzaal van Flint draaien Q-music dj's de foutste Guilty Pleasures van de 80's tot nu en er treden diverse artiesten op. De organisator van deze succesvolle evenementen is blij nu een vaste thuisbasis te hebben in het Cultuurhuis.

Samenwerking

Voor Flint is de samenwerking belangrijk, omdat deze meehelpt aan het realiseren van een veelzijdige en rijke programmering voor een breed publiek. Flint is beheerder van het Cultuurhuis en verhuurt ruimtes aan nu inmiddels 5 huurders: Theaterschool de Springplank, Galerie de Ploegh, Jong & Vrij, Flicks, en Festifoort Festival.

Fotobijschrift > v.l.n.r.: Rowan Frijhoff – directeur Festifoort Festival en Harold Warmelink – directeur Flint

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!