Felix Meritis opent opnieuw haar deurenFelix Meritis opent opnieuw haar deuren
Back Back Nieuws

Felix Meritis opent opnieuw haar deuren

30 januari 2020

Na meer dan 3 jaar renoveren, opent Felix Meritis haar deuren opnieuw. Met een select gezelschap uit de evenementenbranche werd gevierd dat vanaf dit moment Felix Meritis weer beschikbaar is als evenementenlocatie.

Karaktervol

Het monumentale pand kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1777. Zo danste Keizer Napoleon hier samen met zijn echtgenote Marie Louise en waren ook Schumann en Brahms geen onbekenden van dit pand aan de Keizersgracht. Met een imposant trappenhuis, een indrukwekkend koepeldak en Korintische halfzuilen als blikvangers is Felix Meritis een karaktervolle plek om gasten en genodigden in stijl te ontvangen. Voeg hier de nieuwste technische apparatuur zoals licht, geluid, ventilatie en digital streaming aan toe en dan heb je het over het huidige Felix Meritis.

Een evenement langs de Felix Meritis tijdlijn

Tijdens de opening konden de aanwezigen een duik nemen in de mogelijkheden die dit huis te bieden heeft. In vrijwel iedere zaal was er een activiteit met een duidelijke knipoog naar het verleden, heden en de toekomt van Felix Meritis. Zo was in de concertzaal een strijkerstrio te beluisteren die men weer terugbracht in de 19de eeuw, toen de Concertzaal van Felix Meritis de belangrijkste concertzaal van Amsterdam was en een podium aan gaf componisten als Schumann en Brahms. De Shaffyzaal voldeed aan de verwachtingen die zo'n naam met zich meebrengt. Tijdens deze opening werd het het gehele repertoire van Ramses Shaffy live uitgevoerd. De Teekenzaal stond in het teken van originele kunstwerken gedoneerd voor dit evenement door Jasper Krabbe en in de Lounge, boven in het pand, kon je in stijl een Frozen Kir Royal proeven.

Horecapartner

Met de opening van dit pand heeft overkoepelende organisatie Amerpodia verschillende samenwerkingen gesloten exclusief voor Felix Meritis. Kersverse horecapartner HEINEKEN Nederland, verzorgde door het gehele pand een speciale Felix Meritis editie. 'Mooi om te zien dat Felix Meritis direct aan de verwachtingen voldoet door op deze inspirerende locatie een verbindend moment te creëren,' aldus Léon van Daalen, Senior Accountmanager HEINEKEN Nederland.

Catering op maat

De catering in Felix Meritis zal worden verzorgd door Van Dam Catering en Meinders Catering. Beide partners zullen catering op maat leveren. 'Waar Felix Meritis de gasten zal prikkelen met een volledig gerenoveerde locatie, zal Van Dam Catering hier met haar culinaire invulling verder op in te spelen. Elk event in Felix Meritis wordt beschouwd als het mooiste en belangrijkste event van het jaar en zal met de grootste zorg en enthousiasme worden uitgevoerd,' aldus Carola Meijer, Van Dam Catering. 'Felix Meritis is het huis van de nieuwsgierige geest. Wij willen de gasten die een evenement hier houden ook uitdagen om de catering van hun evenement nog beter te laten aansluiten bij de inhoud van het evenement. Dat is het voordeel van de synergie tussen het pand en twee cateringpartners,' vult Rene Niemarkt van Meinders Catering aan.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!